Asadar, Simona Halep a parasit Turneul campioanelor de la Singapore, fiind eliminata dupa cele doua infrangeri consecutive, a doua chiar joi, cu 3-6, 6-7 (5), cand Dominika Cibulkova nu numai ca a obtinut aceasta victorie, ci s-a si calificat pentru semifinale, cu un singur succes, pentru ca Angelique Kerber nu a avut nicio ezitare sa-i dea o corectie scurta, cu 6-3, 6-3, debutantei Madison Keys.

De altfel, si Cibulkova este debutanta la acest turneu care reuneste cele mai bune jucatoare din lume ale anului, ea jucandu-si sansele pana la capat, fiind, iata, rasplatita prompt. Cat priveste expresia din titlu, ea nu are nicio trimitere peiorativa sau jignitoare, pur si simplu este greu sa ai cuvinte cand comentezi un asemenea moment trist, pe care l-a trait, a atras atentia si cel mai priceput om de tenis din cati exista la ora actuala, Ion Tiriac, cea mai buna sportiva romanca a momentului.

Cu indreptatire, este reprezentanta sportului romanesc cea mai bine clasata intr-o disciplina care a ajuns la cea mai dura concurenta posibila, 45 de saptamani pe an fiind obligat sa-ti pui mereu in joc locul ocupat, in primele 10, in ce o priveste. Simona Halep este, de asemenea, si cel cel mai cunoscut roman al ultimilor ani, fiind prezenta pe ecranele televizoarelor din intreaga lume mai mult decat toti ceilalti romani impreuna.

Pe de alta parte, fiind a doua eliminare din grupe consecutiva, dupa ce cu doi ani in urma a jucat finala, nu ai cuvinte sa spui mare lucru dupa esecul in fata Cibulkovei, Simonei lipsindu-i acea prospetime si acea straluminare de luciditate pentru a putea iesi din jocul adversarei sale, o luptatoare exceptionala.

Revin la acelasi Ion Tiriac, pentru inca un argument pentru acest “n-am cuvinte”.

La doar 3 ore dupa eliminarea Simonei Halep fostul triplu finalist al Cupei Davis, castigator de Roland Garros (la dublu, cu Ilie Nastase), antrenor si manager al unor Guillermo Vilas, Boris Becker sau Goran Ivanisevici, proprietar al turneului de la Budapesta (fost la Bucuresti…) si, mai ales, Masters-ului de la Madrid, ei bine un om toba de tenis afirma, intr-o emisiune televizata: “Nu ma pot pronunta asupra jocului Simonei Halep, care, din cate am vazut eu, are un talent exceptional. Pentru a putea spune ceva serios ar trebui sa stau o luna sa o vad tot timpul, nu numai la meciuri, ci si la antrenamente”.

Ei bine, dati-mi voie sa spun, dupa aceasta lectie de bun simt: “Nu am cuvinte”. Doar un regret, pentru noi sezonul de tenis feminin s-a incheiat. Dar sa nu uitam nici celebra replica din cel mai vizionat film din istorie: “Este si maine o zi!”