Vineri, cu mai putin de 24 de ore de Campionatele nationale de ciclocros, programate anul acesta la Zarnesti, Brasovul, prin cel mai important club ciclist al sau de aproape 4 decenii, si-a onorat amintirea unuia dintre cei mai mari rutieri, dar si pistard si alergator de ciclocros roman – Martie Stefanescu, fost antrenor la CIBO Brasov.

Si, normal, CIBO a trebuit sa tina aprinsa flacara pasiunii acestui sport, chiar si prin alegerea traseului, unul traditional, in Poiana Brasov, o bucla de 3,5 km, in locul numit Transformatorul, in buza padurii, unde la categoria Elite s-a impus, de aceasta data, reprezentantul clubului organizator, brasoveanul Florin Boghia, urmat de coechipierul Bogdan Tanase, pozitia a 3-a fiind ocupata de Radu Sarca, de la Vointa Cluj.

La feminin medalia pentru primul loc a fost decernata Violetei Alexe, in timp ce intrecerea juniorilor a fost dominata de Radu Gligor, urmat de Radu Golosie, ambii de la Vointa Arad.

Vasilica Braia a terminat pe primul loc la categoria 11-14 ani, iar la cadeti a castigat Florin Jidoi, urmat de coechipierul lui de la CS Vointa Arad Marius Chelarusanu, pe locul 3 al podiumului acestei categorii, din ce in ce mai populata, urcand Alexandru Iacob, reprezentantul unei grupari care isi afirma din ce in ce mai mult prezenta in competitii, CS Andovelo Constanta.

In fine, la categoria 5-10 ani, veritabila vedeta, joi, a Cupei Poiana Brasov, unde micutii participanti nu au avut niciun fel de trac sa vorbeasca microfonul ProTV Brasov (TVR are preferinte bine definite in ce priveste ciclismul, nu vorbeste decat la ocazii comandate…) s-a detasat in invingator Toader Rares.

Cum spuneam, Nationalele de cros se vor desfasura la sfarsitul saptamanii la Zarnesti, orasul natal al celui mai bun ciclist roman al momentului, Eduard Grosu, iar la toate actiunile din aceste zile s-a implicat deplin si, iata, cu folos, Directia judeteana pentru tineret si sport Brasov, lucru cat se poate de laudabil.

* Nu mai fac alta postare pentru astazi numai pentru un rezultat care nu-mi face nicio placere: in Polivalenta bucuresteana, vineri seara, detinatoarea Ligii campionilor europeni la handbal feminin, CSM Bucuresti, a pierdut cu 24-27, dupa ce la pauza a condus cu 13-9, in fata formatiei Gyor, finalista pe care a batut-o editia precedenta in finala competitiei in care se confrunta si acum.

De remarcat insa cateva lucruri, pe care ma feresc sa le caracterizez, va las pe dvs sa gasiti cuvantul potrivit (bizar, inacceptabil, incorect etc): antrenorul lui Gyor este spaniolul Ambros Martin, adica fix selectionerul reprezentativei Romaniei (platit, evident, pentru si pentru asta), iar fostul antrenor al CSM Bucuresti, Kim Rasmussen, este selectionerul nationalei Ungariei, care are grosul jucatoarelor, evident, la campioana, Gyor!

Interesant, oricum, vorba lui Mitica Dragomir: “Ati mai pomenit asa ceva?”