* Sezonul oficial de tenis feminin pare sa se incheie, in ce priveste turneele mari, asa cum a inceput, cu Angelique Kerber castigatoare, dupa victoria din primul turneu de Mare Slem al anului, Australia Open, germanca fiind aproape si de un succes final in Turneul campioanelor de la Singapore, unde s-a calificat invingand-o cu o impresionanta usurinta pe secunda sa la aceasta competitie, poloneza Agnieszka Radwanska, cu 6-2, 6-1, in 1h15′.

In ultimul act, de duminica, nr. 1 mondial o va intalni pe Dominika Cibulkova, care a dispus cu 1-6, 7-6 (2), 6-2 de Svetlana Kuznetova, asa ca ma grabesc sa constat ca finalistele sunt exact jucatoarele care au intrecut-o pe Simona Halep in Grupa Rosie, eliminand-o. Poti spune ca romanca a avut ghinion sa aiba parte de adversare in crestere de forma exact in momentul cel mai important al finalului de sezon? Pai cam poti! Acum gata, vorba aia, cele bune sa se adune, Halep are 3 turnee castigate in 2016, prezenta constanta in primele 5 din lume, incheind anul pe 4!

* La Zarnesti, in organizare clubului Torpedo din localitate, s-a desfasurat, sub genericul Campionatele nationale de ciclocros, concursul de incheiere a anului 2016 in ciclismul romanesc, in absenta rezultatelor (care, probabil, vor aparea, pe site-ul pretins oficial, peste vreo 3-4 zile, am mai patit-o) cifrice singurele informatii sigure pe care le am si vi le pot comunica, fiind confirmate de poze, cum vedeti, fiind ca Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini, dar om al locului) a castigat la Elite, iar Attila Malnas (Dinamo BikeXpert) la U23.

* Pe de alta parte, nu pot trece cu vederea anuntul facut de campionul national de sosea, Marius Petrache, tot pe FB, ca nu a participat la aceste “Campionate Nationale” pentru ca ele sunt neoficiale, prezentand si o adresa de la UCI, trimisa de forul mondial pe 25 octombrie 2016, prin care i se comunica foarte clar: …”the Romanian Cyclo-cross National Championiships is not recognised by UCI”, pentru aceasta fiind nevoie de inscrierea in calendarul federatiei internationale si desfasurarea la asa-numitele date UCI, adica, asa cum se arata in documentul pe care il am in fata, “07.01 or/and 08.01 2017”.

Aceasta este situatia, iata inca un motiv pentru care lucrurile trebuie sa se limpezeasca o data si o data in ciclismul romanesc, care sa aiba o federatie operationala, general recunoscuta, inclusiv in tara, prin buget, voturi la COSR, cu un calendar in deplina regula, cat mai bogat. Oricum, nu pot decat sa salut faptul ca Torpedo Zarnesti a organizat sambata ciclocrosul, ca si CIBO Brasov a avut 2 zile de competitii in Poiana Brasov, ca mai acum 2-3 luni am avut CS Otopeni-Mircea Romascanu, ca Alex Ciocan organizeaza tot timpul competitii, tinand astfel in viata acest sport.

Totusi, a venit timpul sa trecem la o coordonare ca lumea, anume ca lumea buna, cu obiective inclusiv internationale, intr-o disciplina care, acum, are o atractie deosebita. Vorba unui comentator tv, intr-o emisiune recenta: “Nu avem ciclism, dar avem o sumedenie de cereri de piste de bicicleta…”. Sa profitam de dorinta tuturor de a urca pe minunata inventie de acum 2 secole!

* In fotbalul nostru distractia e-n floare. De fapt, e un fel de ras amar. Pai numai ce s-a apucat Keseru sa dea din nou goluri (7 in 7 zile) si selectionerul Christoph Daum l-a si sarit de la convocarea pentru meciul cu Polonia din 11 noiembrie (si nici nu da semne ca a revenit asupra deciziei, desi are timp), dupa ce il uitase pe convocator cand nici macar nu intra in teren la echipa de club.

Saptamana ce tocmai se incheie, insa, altele, si mai tari: Gaz Metan Medias a intrat in insolventa (cum o fi asta, in pragul iernii, cand se vinde gazul in draci?!), iar la cateva zile a anuntat acelasi lucru si Pandurii Tg. Jiu, tamai orasul in care se construieste un stadion muc si sfarc! Ba mai mult, jucatorii au anuntat in ultimul moment ca mai participa doar la un meci, cel de sambata cu U Craiova, echipa care a ajuns in clasament Steaua, la puncte, si pe care gorjenii erau s-o incurce, pierzand in minutul 90, cu 1-2!

Oricum, nu cred ca Pandurii mai are vreun viitor, de vreme ce administratorul judiciar a anuntat ca salariul maxim va fi de 1.000 de euro pe luna, cui nu-i convine sa plece. Pai il vedeti pe Sanmartean jucand pe seminte? Ca sa nu mai vorbim ca de restantele salariale de aproape un an nici nu s-a scos vreo vorbulita!