Ne luasem de ganduri cu fetele noastre de la CSM Bucuresti, castigatoare ale Ligii campionilor la handbal (e-adevarat, cu destula sansa), dar vineri seara, la Rostov pe Don, cu o schimbare de bun augur, Aurelian Rosca antrenor principal, s-a reusit in deplasare o victorie cu 22-20 (10-11), care duce detinatoarea trofeului in grupele principale!

Si cand te gandesti ca, dupa cum incepuse meciul, cu doar 2 goluri marcate de CSM in 16 minute, incepusem sa cred ca Rosca, un tehnician de 48 de ani, trecut pe la multe dintre echipele noastre de succes, de la junioare, la Oltchim si nationala mare, nu a avut timp, in doar 4 zile, sa schimbe jocul lasat de Jakob Verstergaard, danezul cu fata lui de boschetar chinuit de crize de hemoroizi.

In primul rand, Vestergaard nu se putea impune in fata jucatoarelor, care, fie vorba intre noi, sunt cam plinute, traiul bun dupa succesul de la Final Four lasandu-se cu urme dolofane! Asa ca una dintre principalele preocupari ale lui Rosca, un tip mai degraba bun psiholog decat un zbir, este sa faca putin pe dieteticianul. Dar si cu crearea unei atmosfere de performanta, ca banii, slava Domnului, sunt buni, fetele nu se uita ca avem echipe de fotbal de Liga 1 in care exista jucatori titulari la nationala platiti de 10 ori mai putin decat ele!

In sfarsit, bine ca s-a trecut peste acest moment care incepuse sa dea in penibil… Atentie, insa: sa nu trecem cu vederea ca doar 2 goluri au fost marcate la echipa “romana” de o jucatoare bastinase, Oana Manea. Asta daca ne gandim la nationala si la vreun viitor al ei!

* Sambata, pe arena de la Arcul de Triumf, un mult aseptat meci-test de rugby, intre echipele Romaniei si SUA, un semn ca rugbystii romani se mentin in atentia lumii bune ale acestui sport, jucat in general de lume buna, cu clasicele turnee de toamna. Asadar, de la ora 18,00 (pacat ca TVR nu mai transmite nici rugby, cu ce s-or ocupa oamenii aia in Calea Dorobanti, cu angajarea unor “vedete” rasuflate la politica, la concurenta cu televiziunile private, de unde ii racoleaza, ca sa-i esueze total?) se vor confrunta urmatoarele formatii, cu observatia ca Florin Vlaicu devine acum cele mai selectionat rugbyst roman din istorie, cu 94 de prezente:

Romania: 1. Mihaita Lazar (Castres Olympique), 2. Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Tarus (Beziers), 4. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Tarbes), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua), 7. Vasile Rus (Timisoara Saracens), 8. Stelian Burcea (capitan; Timisoara Saracens), 9. Florin Surugiu (Steaua), 10. Jody Rose (Timisoara Saracens), 11. Ionut Dumitru (Steaua) 12. Florin Vlaicu (Steaua), 13. Jack Umaga (Timisoara Saracens), 14. Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens), 15. Catalin Fercu (Timisoara Saracens). Antrenor: Lynn Howells.

Rezerve: 16. Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 17. Ionel Badiu (Carcassonne), 18. Alexandru Gordas (CSA Steaua), 19. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 20. Andrei Gorcioaia (Valence d’Agen), 21. Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens), 22. Stephen Shennan (Timisoara Saracens), 23. Vladut Popa (Timisoara Saracens).

SUA: 1. Titi Lamoistele, 2. Joe Taufetee, 3. Chris Baumann, 4. Nate Brakley, 5. Nick Siveta, 6. Todd Clever (capitan), 7. Al McFarland, 8. Andrew Durutalo, 9. Nate Aupgsperger, 10. Will Holder, 11. Martin Iosefo, 12. Thretton Palemo, 13. Bryce Cambell, 14. Blaine Scully, 15. Maddison Hughes. Antrenor: John Mitchell
Rezerve: 16. Eric Fry, 17. James Hilterbrand, 18. Dino Waldrom, 19. Samu Manoa, 20. Langi Haupeakui, 21. Stephen Tomasin, 22. Matai Leuta, 23. JP Eloff.