* Din ciclul: “Am gresit, dar ne intelegem noi”, Comisia de box din Washington DC, care l-a suspendat pe Lucian Bute, a anuntat ca s-a inteles cu pugilistul roman, ca sa recunoasca si el, acolo, ceva, sa dea 50.000 de dolari pentru promovarea luptei antidoping, in schimbul limitarii suspendarii la 6 luni, de fapt suspendarea provizorie aplicata in 20 aprilie, cand se spune ca a iesit rezultatul pozitiv.

Si ce sa vezi, alea 6 luni expirasera la 6 noiembrie, toata lumea fericita si cu lacrimi pe obraz. Asadar Lucian Bute poate lupta din nou, ba isi va primi si locul in ratingul WBC si IBF, nici nu ma indoiam de acest lucru, iar modul asta de a lupta impotriva dopajului cu bajbaieli (ce altceva este suspendarea provizorie?) poate pune sub semnul intrebarii chiar actiunea, una serioasa si absolut necesara.

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca substanta gasita, ostarina “nu este steroid anabolizant, dar are acelasi rezultat”. Or, la titrul infim la care se lucreaza acum in laboratoarele antidoping, ar trebui sa se tina seama ca unele substante aflate, de pilda, in suplimentele alimentare, pot aparea la teste, pentru ca sunt metabolizate, lucru abia acum descoperit!

In fine, tizul meu a cam avut ghinion in viata: mai intai a fost alungat din propria tara, din cauza unui proces denumit, din motive de “marketing juridico-gazetaresc” Gala Bute, desi legatura este fortata pana la rupere, iar acum, pe final de cariera, povestea asta, umflata pana peste poate, cu uite-nu-e dopat…

* Sambata incheiem sezonul meciurilor-test din rugby-ul international, cu meciul Romania-Uruguay (la Arcul de Triumf, de la ora 18,00), nu ma indoiesc cu o victorie a tricolorilor.

Ma rog, stejarilor, ca si cum neo-zeelandezilor li s-ar spune “Ferigile”, ca au o frunza de feriga pe tricou; apropo, ca le amestec, tot sambata, pe Eurosport, ne aminteste Adi Dobre, vom avea un meci de gala, de la ora 22,00, Franta-Noua Zeelanda.

* Fiind la rugby, imi fac mea culpa (un amic spunea, glumind, evident, ca nu am prieteni din aia,  Mea Pulpa), am ramas in urma cu o stire: Romania, Georgia si SUA au fost primite, oficial, in Consiliul World Rugby, forul mondial suprem. Sa fie primit, dar mai ales sa insistam pe ceea ce Georgia a si inceput, inca de vineri, prin vocea antrenorului nationalei,neo-zeelandezul Milton Haig, care a cerut, din nou, un nou format, largit, al Turneului celor 6 natiuni.

* Fosta saritoare in inaltime Monica Iagar, fosta Cernat, a fost numita vineri, provizoriu, pentru 6 luni, presedinta a CS Dinamo Bucuresti. Acum am aflat si eu ca Monica este comisar-sef, lucra in MAI, eu stiam ca intrase in afaceri, ceva prin Centrul Vechi. Ma rog, noua numire nu a facut unanimitate, dar se pare ca a fost fortata, George Cosac incheind perioada maxima, de un an, pentru interimat.

Cum George Cosac s-a retras si de la alegerile pentru COSR, in ultimul moment, miros aici niste combinatii interesante. Nu stiu si cat de bune pentru sportul romanesc, dar asta a devenit deja o discutie de plan secund, acum e cu alegeri, cu functii, cu alea-alea…

* Nu-i atat de interesanta, dar este o veritabila lovitura aceasta informatie: de anul viitor, Marele Premiu al Germaniei nu mai este inclus in calendarul CM de Formula 1, motivatia fiind financiara. Intr-un moment in care un constructor german, Mercedes, a cucerit deja, de vreo jumatate de an, titlul, iar un pilot de aici, Nico Rosberg, tot german, este pe cale sa devina campion mondial la categoria lui.

In schimb, avem Marele Premiu al Europei in Azerbaidjan, curse in Bahrein, Abu Dhabi, Singapore si Soci…

* La Cluj (tot la Cluj) are loc Trofeul Carpati la handbal feminin, cu participarea Ungariei si Olandei, alaturi de Romania A si Romania B (cam subtire, totusi), iar vineri, in preziua debutului competitiei am trait un moment emotionant: s-a retras Mica Bradeanu, o mare jucatoare. Sa-i multumim si sa-i uram victorii in Liga campionilor, cu CSM Bucuresti.