“Federatia romana de ciclism” nu tine seama de Ziua nationala a Romaniei, anuntand o Adunare generala extraordinara exact in perioada de sarbatorire a acesteia!

Pe 2 decembrie, mai precis, adica alde Novak si ai lui vor sa puna pe drumuri chiar pe 1 Decembrie, de la Constanta la Iasi, de la Bucuresti la Oradea, din Ploiesti la Timisoara pentru a ajunge la Brasov, la ora 10,00 dimineata, toata suflarea ciclismului romanesc, intrucat altfel, dupa numai 2 ore, la 12,00, urmeaza sa se tina Adunarea cu cati or fi acolo…

De data aceasta, iata, nici macar aparentele nu mai preocupa trupa de demolari, asa-zisa federatie romana de ciclism, care a trimis o “convocare” de Adunare Generala extraordinara pe 2 decembrie, in care la punctul 6 figureaza un o propunere ametitoare:

“6. Prezentarea planului de activitate sportiva pentru anul 2016;”

Va dati seama, in zi de sarbatoare, oameni din toata tara sunt chemati sa discute nimic, “planul de activitate” fiind mort si ingropat, odata cu sezonul 2016!

Convocarea a fost trimisa pe 23 noiembrie pentru 2 decembrie, fara respectarea termenelor statutare de convocare a unei Adunari Generale. Si, culmea, exact la Brasov, zona turistica, extrem de solicitata in zile libere, cu toate locurile in hoteluri ocupate. Este clar cine va fi prezent acolo, la prima ora!

Pe de alta parte, in timp ce, in bataie de joc, se anunta ca “FRC” discuta, de urgenta, acum, de 1 Decembrie, ca arde, programul pe anul deja incheiat, UCI a dat publicitatii calendarul curselor de sosea pe 2017, intre cele 627 competitii sub egida federatiei internationale si cotate de aceasta figurand si doua organizate in Romania: Turul Sibiului (5-9 iulie) si Cycling Tour of Szeklerland (10-12 august).

Tour of Szekerland, asa scriem asa transcriem, are cota cea mai de jos din ierarhizarea UCI, 2.2, avand si o zi mai putin decat anul acesta, iar Turul Sibiului ramane la 2.1, cota buna, de nivel mediu.

Cat despre Turul Romaniei, nici vorba, desi anii trecuti fusesera macar cerute date de calendar, probabil asa, la deruta, starnind multa emulatie gratuita, dar si motive pentru cei care au obiceiul sa se bata cu caramida de burete in piept sa se laude ca ei au facut tot ce au putut, iata, vom avea Turul Romaniei anul viitor.

Revin la calendarul UCI, pentru a va atrage atentia ca din 627 de curse, in Romania vor avea loc (daca vor avea…) 2, dintre care una sigur, Turul Sibiului, bine cotata, si una de tot ambigua.

Iar daca ar vrea cineva sa vina sa vada o cursa, ca tot are in august drum in Romania, cum gaseste pe harta “Szeklerland”?