A facut multa valva, in special pe net, o asa-zisa Adunare Generala Extraordinara a Federatiei romane de ciclism, tinuta la Brasov, a doua zi dupa sfanta Zi Nationala, de fapt o sezatoare, pentru ca, in fapt si in drept, s-au incalcat mai toate prevederile legale, primul fiind vizibil chiar in ilustratia de mai sus.

Documentul, din care prezint in facsimil pagina care ne intereseaza acum, face parte dintr-o analiza aprofundata a Ministerului Tineretului si Sportului, a carei conducere actuala, educata la disciplina marii performante, dar si a structurilor clar ierarhizate si organizate, s-a decis sa faca ordine.

Ei bine, iata, puteti citi mai sus, dintre cele 74 de federatii existente in Romania, cateva au fost mai neglijente, nefacand diligentele necesare pentru obtinerea avizului LEGAL de mandatare a conducerii.

FR de ciclism a ramas practic singura care ar avea dreptul la un buget din bani publici si care nu a miscat un deget pentru respectarea cerintelor necesare (de pilda, FRF, complet autonoma, nu este presata de asemenea aviz).

Asta ca sa va dati seama de ce nu aveti buget, prieteni implicati in ciclismul de performanta, de ce nu s-a putut beneficia de sprijinul statului si, deci, de ce nu s-a putut participa, la nivel de loturi nationale de cadeti, juniori, tineret, dar si Elite la nicio competitie de obiectiv in ultimii ani! Si de ce federatia nu mai organizeaza nimic, totul este contra taxa de participare!

De la o fapta care ar putea fi considerata neglijenta, contraventie, sub acoperirea “nu am folosit bani publici” (desi chiria sediului si alte cheltuieli sunt suportate, din 2015, de MTS, asa ca tot exista o cheltuiala publica) ajungem, insa, la fapte care pot fi considerate cu deplina indreptatire penale!

Pentru ca, iata, Federatia romana de ciclism functioneaza, contrar Statutului, veritabila constitutie a organismului, fara secretar general si fara contabil sef, functii obligatorii, care fac parte de drept din Consiliul de Administratie, iar primul, si din Comitetul director, singurele organisme care pot angaja financiar in primul rand federatia!

Insasi asa-zisa AG extraordinara din 2 decembrie 2016, a fost ca urmare a unor semnaturi in fals, pentru ca asa-zisul convocator a fost semnat de persoane fara drept. Codul penal devine lectura obligatorie, iata!

Ca sa nu vorbim despre toti membrii conducerii, fara aviz al MTS, sa ne oprim doar la secretarul general si contabilul sef, membri de drept, cum spuneam, din Consiliul de Administratie (art. 63, lit. c), respectiv e) din statut).

Pai aceste functii nu sunt ocupate de numitii “Goga Traian Vasile, domiciliat in localitatea Bucuresti, Sos Oltenitei…”, respectiv “Tamirjan Zita, domiciliata in Miercurea Ciuc, bdl. Fratiei nr. 14…”, din simplul motiv ca cererea care a facut obiectul dosarului 44018/3/2015, inregistrat la Tribunalul Bucuresti in 4.12.2015, a fost respinsa “ca neintemeiata” de instanta prezidata de magistrat Semida Emanuela Popa. Decizia este executorie, in sensul ca intra imediat in vigoare, putand fi doar atacata, eventual.

Numai ca si apelul introdus la CAB (alti bani, alta distractie, ciclismul va plati datorii la avocati, Alexandru Popescu in primul rand, de i se va acri) a fost, de asemenea, respins, ca “nefondat” prin Hotararea 809/2016, data in sedinta publica in 23.11.2016. “Definitiva”.

Asadar, conducerea, IN INTREGIME, neavizata prealabil de MTS, forma ceruta de OG 26/2000, semnaturile de pe decizia de convocare a AG Extraordinare din 02.12.2016 sunt false sau constituie un abuz de drept ori, dat fiind ca avem ne-a face cu o organizatie de interes public, ‘uzurpare de calitati oficiale’, ceea ce duce la o concluzie ferma: daca s-a hotarat ceva in acea adunare este nul de drept!

Acum, vazand atatea nenorociri, ca, va spun drept, m-am cam saturat, ma intrebam: cum o putea un secretar general care sta la Bucuresti sa lucreze cu un contabil sef de la Miercurea Ciuc, totusi, aici e vorba de sport, de lucruri operative, ca sa nu mai vorbim ca este nevoie de prezenta fizica simultana in multe situatii, zilnic?

Ei bine, s-a ajuns la incalcarea totala a legii. Constat acum, dupa ce am facut rost de niste hartii cu o coperta cu desene si un titlu pompos: : Raport situatie financiara FRC”!

Oameni buni, va luati cu mainile de cap (si nu din cauza faptului, sa zicem, ca numai pe primele 8 luni din 2016 FRC are “Datorii neachitate” de 464.703 lei, dar o asemenea varza nu mi-a mai fost dat sa vad. Voi consulta un specialist financiar, asa, pentru mine, poate reuseste el sa priceapa cum se poate transmite catre membrii un asemenea “document oficial” si cam incotro duce chestia asta! Eu as zice ca Jilava ar putea fi un reper…