* Lungul prilej de vorbe si de ipoteze a luat sfarsit: noua propunere a PSD-ului pentru functia de prim-ministru se numeste Sorin Grindeanu, are 43 de ani, e casatorit cu o farmacista, fost ministru, in prezent sef al Consiliului judetean Timis si, acum vine explicatia pentru care scriu aici de el, fost director al Directiei judetene Timis pentru tineret si sport, intre noiembrie 2001 si decembrie 2003.

Acum, nu stiu cat ii place sportul, dar daca a stat 2 ani in fenomen nu cred ca nu a fost macar ‘infestat’ de microbul nobilei indeletniciri. L-am dat in lucru pe la prietenii din zona, daca aflu ceva interesant din acest punct de vedere, intr-un alt grupaj. Altfel, barbat bine, ochi albastri…

* In schimb, dinspre Comisia de invatamant, tineret si sport a Camerei deputatilor nu prea sunt mari vesti, din cei 26 de membri doar doi au legatura directa cu sportul. E-adevarat, ambii presedinti de federatii, Cristinel Romanescu, din Buzau, presedintele de la tenis de masa, si Vasile Citea, de la box, cum stiti.

Ca sa nu mai vorbim ca unul dintre vicepresedintii comisiei (presedinta este Camelia Gavrila) este doamna Florica Chereches, mama primarului din Baia Mare, al carei fiu are mari belele legate, in parte, de amestecul in sport. Nu stiu, nu fac procese de intentie si speculatii gratuite, dar, vorba aia, orisicat…

* Sir Bradley Wiggins, despre care in ultima vreme s-a tot scris ca a luat bombonele pe cand castiga Turul ciclist al Frantei, a anuntat ca se retrage din activitatea competitionala, dupa o cariera fabuloasa, mai ales pe pista, unde a cucerit 8 titluri mondiale si 5 olimpice, fiind considerat cel mai bun pistard din toate timpurile.

Legat de acuzatiile de dopaj, Wiggins s-a ascuns in spatele Autorizatiei de Uzaj Terapeutic, suferind de astm, dar asta nu mi se pare o cale buna de aparare.

* Desi, iata, o sportiva aflata in aceeasi situatie, gimnasta americana Simone Biles, care a luat la greu astfel de medicamente interzise, dar prescrise, tocmai ce fu, tot miercuri, desemnata de prestigiosul cotidian francez L’Equipe Campioana campioanelor, pentru cele 4 medalii de aur de al Rio de Janeiro.

Evident, in ierarhia masculina Usain Bolt nu a avut adversar, si nici contestatari, fiind pentru a 5-a oara desemnat numarul 1 in aceasta ancheta, dupa 2008, 2009, 2012 si 2015.