* Sportul, victima colaterala, nu-si mai revine: manevrele dolosive, cum spun juristii, de la guvern, au lasat sa treaca neobservata inca o nenorocire pentru domeniul de care ma ocup aici, sportul, din bugetul sportului disparand de la ultima strigare inca 13 milioane de lei.

Iar dupa ce am aflat ca obiectivele sportului in 2017 sunt organizarea unui campionat european de gimnastica, la individual, si o grupa din Eurobasket masculin, imi dau seama ca se alege praful curand.

Ca sa fim lamuriti: e foarte important un CE de gimnastica, mai ales ca se fac 60 de ani de la primul, organizat in 1957, in sala Floreasca, la Bucuresti, dar sa faci ca bugetul unui domeniu sa se invarta in jurul unei organizari cu vreo 200 de sportivi si antrenori denota ca habar nu ai despre ce vorbesti sau ai pus pe hartie ceva, sa fie si acolo, la aia de la sport, o mentiune la prezentarea bugetului.

De meciurile din Eurobasket, nu mai zic nimic,Clujul este printre coorganizatori, alaturi de Helsinki, Tel Aviv si Istanbul, la Napoca fiind 6 echipe mari si late, asa ca e ceva mai greu de organizat decat un turneu final de campionat national de tineret… Obiectiv de tara, te umfla rasul!

Cum spuneam, s-au taiatara inca 13 milioane de lei, adica acum bugetul intregului sport romanesc este cam o treime din cel al TVR! Aferim!

* La Sankt Petersburg ne-a mai venit rosu in obrajori marti, dupa ce Simona Halep s-a calificat in sferturile de finala, dupa 6-4, 7-6 (2) in fata junei croate Ana Konjuh, urmand sa o aiba o adversara ajunsa in turneu cu un wild-card, marea speranta a rusilor, Natalia Vihlianteva (19 ani, 115 WTA), iar cuplul Irina Begu/Monica Niculescu au ajuns tot in aceeasi faza a turneului, in urma succesului cu 6-1, 6-3 imporiva cuplului Lenka Kuncikova (Cehia)/Elise Mertens (Belgia). Deocamdata, atat, nu prea am stare de scris, ma intelegeti cred…

* Eu nu prea stiu ce vor echipele noastre de fotbal, in mercato de iarna au vandut pe capete, zici ca e lichidare de stocuri, mai ales Dinamo, care sare in sus de fericire ca a luat vreun milion pe Rotariu, vandut la Bruges, si se roaga de vreo luna de un nigerian, trecut pe la vreo 10 echipe, e-adevarat, nume mari si maricele, dar plimbaricile astea dau seama de caracter vai mama lui!

Oricum, Adi Mutu nu cred ca si-a dat seama cu ce se ocupa el la club, pana acum remarcandu-se doar ca trece batul prin gardul lui Andone. Ii convine, ca Ando sta chiar la doi pasi de club, Adisorul nu se prea omoara cu munca pana acolo!

* Mihai Stoichita este director tehnic la Federatia romana de fotbal, in locul lui Puiu Iordanescu, iar eu chiar nu prea inteleg de ce era nevoie de functia asta, de vreme ce preliminariile pentru Mondiale au ajuns pe la jumatate si nu prea s-a simtit lipsa. In fine, Mihai e baiat bun, vorbitor decent (si mai ales glasuitor in limba romana, ca la lotul national nu se prea poarta idiomul asta pe banca tehnica), sa fie primit.

* Program TV, joi, 02.02.2017:
3,00: Dolcesport 1: NHL – Washington Capitals-Boston Bruins
10,00: Digisport 2: Tenis – Turneul WTA Sankt Petersburg
Digisport 3: Tenis – Taiwan Open
18,00: Digisport 3: Baschet masculin – Unics Kazan-Olympiacos Pireu
18,30: Digisport 4: Hochei pe gheata – Corona Brasov-Debrecen (Cupa Mol)
19,45: Digisport 3: Baschet masculin – Fenerbahce-TSKA Moscova
21,45: Digisport 3: Baschet masculin – Emporio-Darussafaka
22,00: Digisport 1: Fotbal – Celta Vigo-Alaves (Cupa Spaniei)