* Fotbalul nostru are viitor, nu vreau sa fac un ieftin joc de cuvinte, dar desi Viitorul U19 a pierdut disputa cu FC Porto U19, din optimile de finalã ale UEFA Youth League, scor 0-3, intr-un meci disputat in Portugalia, faptul ca trupa Academiei lui Hagi a ajuns in primavara europeana a acestei noi competitii da nu numai sperante, ci si calea de urmat daca vrem sa revenim macar in preajma celor mari (si a banilor, cu care sa mai facem si alti pasi…).

In plus, m-am uitat pe livetext-ei, dar si la caseta tehnica a partidei, constatand ca ai nostri au tinut o repriza fara probleme, terminand la egalitate, golurile fiind marcate in partea a doua, iar scorul a ajuns la asemenea proportii in ultimul minut (au inscris Abou 54, Rui Pedro 69, Queta 90), iar la noi selectia a fost exclusiv bastinase, in timp ce Porto are si niste nume care indica alta provenienta decat Portugalia, chiar primul gol fiind marcat de unul dintre acestia.

Va imaginati ce mult va conta pentru acesti tineri experienta din acest an, in care au obtinut 4 victorii si o singura infrangere, putandu-se gandi ca puteau merge chiar mai departe, daca nu ar fi fost, din fazele eliminatorii, acest sistem cu o singura mansa, prin tragere la sorti. Inchei cu recapitularea rezultatelor Viitorului Constanta in aceasta Liga a campionilor pentru juniori: Serif Tiraspol (4-1 si 1-0), FC Zurich (5-0 si 0-2) si FC Copenhaga (4-2).

* Lucian Bute, care a tinut sa anunte ca nu numai ca nu mai are probleme cu acuzatia de dopaj (cam ciudata), dar si ca a fost supus deja anul acesta unui test pentru depistarea substantelor interzise, de cae a trecut fara probleme, este optimist in perspectiva meciului de vineri, de la Centre Vidéotron din Quebec, impotriva columbianului Eleider Alvarez, in cadrul categoriei semigrea.

Alvarez este neinvins pana acum, din cele 21 meciuri disputate ca profesionist, iar Lucian Bute (al carui nume a ajuns acasa doar numele unui dosar penal extrem de ciudat, nimeni, iata, nu-i profet in tara lui) este ferm: “Nu a cunoscut infrangerea, dar vineri va fi prima oara. Toatã lumea ajunge aici. Si eu am fost multa vreme neinvins. Vineri va fi randul lui”.

La 37 de ani, cu 3 ani cam in coada de peste, galateanul este obligat sa o ia cu o treapta mai jos, meciul de vineri nefiind cu centura pe masa, dar, in cazul unei victorii, va putea lupta pentru titlu. La semigrea, ar fi a doua categorie in care Lucian Bute ar detine o centura cu diamante, el detinand titlul suprem la super-mijlocie, nu foarte departe ca greutate la profesionisti, unde, daca nu stiati, exista 17 categorii de greutate…

* Programul TV, miercuri 22.02.2017

02:00 Hochei, NHL • Dolce 1 New York Rangers – Montreal Canadiens
09,00 Tenis, WTA – Digi 2 Turneul de la Dubai
19:00 Fotbal, Europa League • Dolce 1 St. Etienne – Manchester United
19:00 Fotbal, Europa League • Dolce 2 Fenerbahce – Krasnodar
19:00 Fotbal, Europa League • Dolce 4 Schalke – PAOK
19,30 Baschet masculin – Digi 3 Muratbey Usak Sportiv-CSM Oradea
19,30 Handbal masculin – Digi 4 Rhein Nackar Lowen-Brest
19:45 Fotbal, La Liga • Dolce 3 Valencia – Real Madrid
21,30 Tenis, ATP – Turneu Rio de Janeiro
21:45 Fotbal, Liga Campionilor • Dolce 1 FC Porto – Juventus
21:45 Fotbal, Liga Campionilor • Dolce 2 Sevilla – Leicester City
23,45 Tenis, ATP, Dolce 2 – Turneu Rio de Janeiro