Gata, ma predau in fata reglementarilor elucubrante modificate continuu de Comisia de licentiere condusa de celebrul domn Viorel Duru! Incerc doar sa reproduc ce a stabilit, printr-un regulament aprobat de Comitetul Executiv al Federatiei romane de fotbal, din care nici acum nu pricep neam ce se va intampla, desi enuntul ar trebui sa fie cat se poate de clar. Ia sa vedem.

Asadar, cluburile din Liga 1 care vor avea datorii financiare restante catre angajati, alte grupari sau entitati fotbalistice si stat nu vor mai primi licenta din partea Federatiei romane de fotbal si vor fi retrogradate direct in Liga a III-a, incepand cu sezonul 2018-2019.

Acum mai vine o precizare, nou-nouta, ca sa ne imbarlige de tot, desi ai zice ca lucrurile sunt limpezi ca apa de izvor: in aceasta blestemata categorie, aia cu cluburile cu datorii, intra si cluburile aflate in insolventa (precizare doar aparent inutila, dar cu schepsis), insa astea sunt de doua caegorii, cu program de reorganizare aprobat , precum si care nu vor avea planul de reorganizare aprobat de judecatorul sindic pana la 30 aprilie 2018.

Daca nu are plan de reorganizare aprobat, un club aflat in insolventa va fi retrogradat direct in esalonul numarul 3 in 2018-2019, divizie care, daca ma intrebati pe mine, la ritmul in care se desfiinteaza echipele noastre, ar putea fi chiar ultimul, al mai de jos!

Deci cluburile cu datorii, se da incruntat domnul Duru, sunt retrogradate automat, direct, ce mai atata vorba! Dupa care, asa cum se abureste cand vrei sa faci dupa cum te taie pe tine capul, nu dupa reguli, incepi sa dai dispense si sa faci precizari, sa mai ierte doamnele, idioate!

Pentru ca: 1. Scutesti o categorie de datornici, aia aflati in insolventa cu plan de reorganizare, ca si cum nu fix datoriile le-au adus in insolventa!? Ca de aia intra, ca nu-si poate plati datoriile, ceea ce inseamna carevasazica, vorba aia, ca le are.

Dar devii necrutator cu alt fel de datornici, aia care nu au plan de reorganizare, ca si cum daca ai plan inseamna ca nu mai esti datornic! Nu pricepeti cum vine asta? Pai nici eu, dar pot banui daca va dau doua exemple de insolventi din prima si a doua categorie.

In prima situatie se afla CFR Cluj, care a tacut chitic, ba a dat si in judecata la TAS federatia, si s-ar putea sa castige. Iar din a doua, alea rele-rele, de exemplu, hai, putin efort, v-ati prins: Gaz Metan Medias.

Adica taman gruparea care a castigat 3 puncte la TAS, dupa care s-a repezit, prin presedintele Ioan Marginean, sa-l faca, pe merit, in fel si chip pe numitul Viorel Duru. Suparat coca, acesta a inventat niste reglementari care lasa loc de interpretari, un fel de alba-neagra. Joc de societate care se face, nu-i asa, pe bani! Sa nu cumva sa spuneti “spaga” ca va da in judecata domnul respectiv, care, iata, nu uita si nu iarta!

Si totusi, la cuvantul asta urat te duce gandul imediat ce vezi asemenea chestii nesigure, lasate la aprecierea celor care decid soarta oamenilor. Nemaivorbind ca, asa cum se spune, “baza de impozitare” creste, de vreme ce din campionatul viitor intra la licentiere, adica la mana comisiei conduse de Duru, si formatiile din Liga a II-a.

Dupa ce ca avem un fotbal vai de soarta lui, cu tribunele parasite, dupa ce ca echipele abia se tarasc de azi pe maine, mai apar si asemenea ambiguitati cu miros urat. Bine zicea seful de la Gaz Metan Medias: distrugatorul fotbalului romanesc se numeste Duru!

Si ca sa inchei apoteotic, ca tot ziceam ca pana in 2018 nu vom prea mai avea liga 4, ca sa nu mai vorbim si de 5, iata: MTS a suspendat Certificatul de Identitate Sportiva al AMFB! Adica, fotbalul bucurestean nu mai are asociatie, federatia locala, cum ar veni, entitatea fiind revocata din cauza matrapazlacurilor de la alegeri si in urma unor mari probleme financiare.

Prima parte a greselilor a fost lamurita o data cu suspendarea certificatului amintit, prin Ordinul 1073 al ministrului tineretului si sportului, din 17 noiembrie 2016, intrat definitiv in vigoare si executoriu din 21 februarie 2017 (la 60 de zile de la publicare), a doua, aia cu banutii firitisiti, se precizeaza in document, este de competenta organelor fiscale si penale!

Pai ce facem, s-ar putea ca Steaua Bucuresti sa trebuiasca sa lupte de acum la inscrierea direct in Liga 1, cum spunea Victor Piturca mai deunazi, in locul FCSB, care este, practic, doar o consemnare in Registru comertului? Lucrurile se precipita, a dracului, nenorocita distractie…