Greu sa fii suporter roman in zilele, lunile, chiar anii din urma, iar chinul prin care am trecut aseara, privind la acest 0-0 cu Danemarca de la Cluj, din preliminariile Cupei Mondiale la fotbal, a fost cu atat mai mare cu cat am intalnit o echipa limitata tehnic, nu foarte puternica nici fizic, dar care ne-a dominat copios in multe momente.

De altfel, dupa ce zilele si zile de vorbaiala, ca nici nu mai stiu cum sa spun la toata aceasta maree de cuvinte fara noima, in care toata lumea castiga o paine spunand ca vom face o echipa ofensiva, dupa ce s-a tot spus ca de aceea vom aplica exceptional de senzational de distrugator ‘modul’ ofensiv 3-4-3 am vazut si echipa, cea mai defensiva garnitura care putea fi aliniata, cu 5 fundasi de fundasi, 2 inchizatori, un mijlocas central, unul presupus evoluand mai sus, si cu un singur atacant, dar nu varf curat.

Asa ca, daca suntem lucizi, trebuie spus ca am pregatit pana in cele mai mici amanunte acest egal cu Danemarca, in urma caruia am ratat si singura data cand mi-am dorit din suflet sa fim si noi in Rusia, la acest turneu final din 2018. Asadar, in acest moment echipa de fotbal a Romaniei are, la jumatatea calificarilor din grupa E fix 6 puncte, tot atatea ca amarata de Armenie, invingatoare ieri cu 2-0 in fata Kazahstanului.

Sa mai adaugam la acest moment de ratare si faptul ca am reusit cu aceasta sa bagam in carti si Danemarca, vikingii egaland Muntenegru, care a luat bataie acasa, la Podgorica, cu 2-1 de la Polonia. In plus, Polonia, cu 13 puncte, poate sa se linisteasca definitiv exact in meciul urmator, cu noi, la Varsovia, pe 10 iunie, zi in care Danemarca joaca in Kazahstan (ultima, cu doar 2 puncte, fara nicio pretentie), iar Muntenegru presteaza acasa cu Armenia.

Inca o ratare in calificarea la un turneu final, anul viitor marcam 2 decenii de la ultima prezenta la Mondiale, asa ca nu ne mai ramane decat sa asteptam decizia FIFA privind marirea numarului de echipe la turneul final, la 48, ca sa mai putem spera, peste vreo 9 ani, la o calificare. Cand, vezi bine, va fi prezenta o jumatate din globul pamantesc.

Dupa cum vedeti, nu am dat nici un nume, pentru ca nu are nici un rost, nici unul dintre cei care au evoluat, practic din ambele formatii, nu ar putea fi citat cu ceva notabil. Evident, daca nu consideram ca ratarile monumentale, peste poarta din careul mic (daca erau fundasi era autogol, nu le reusea sa o dea afara, si aici nu este discriminare, si noi si danezii am fost in asemenea situatii) ar putea fi un motiv de alaturare a unui nume de fotbalist. Sau chiar numele de fotbalist…

PS. Statistica asa-zisului meci e chiar de vise rele. Sa spun ca nu am avut nici un corner si sa observam ca acel 0-0 supraimprimat pe gazonul din Cluj reprezinta, de fapt, doua gropi. A noastra e mai neagra!