* Sa fie absolut clar: dosarul numit Gala Bute (9 iulie 2011, la Romexpo-Bucuresti), denumire de marketing judiciar, ca altfel nu-i pot spune, nu are nicio legatura cu boxul, am spus-o tot timpul, este exact ce subliniam inainte: o eticheta menita sa atraga atentia publicului asupra unui dosar care nu avea cu boxul decat, eventual, unele lovituri sub centura, care ar putea fi sanctionate la apel.

Ca lucrurile stau astfel o dovedeste si faptul ca Rudel Obreja,  unul dintre condamnatii de varf (pe langa Elena Udrea, starul intregului proces, vedeta fara de care totul devenea lipsit de ecou si care a fost condamnata in prima instanta la 6 ani) este prezentat drept “fostul presedinte al Federatiei romane de box”. Pai putea sa i se spuna si fost medaliat olimpic mondial si european, actual tata de copii, prietenul lui cutare, pentru ca in Gala Bute Rudel Obreja (5 ani de inchisoare cu executare) nu a actionat absolut nicio secunda ca presedinte al FRB! Uite-asa, nu va mirati, face parte din “eticheta”!

Acesta este unul din elementele care m-au facut circumspect de la inceput, pentru ca Obreja a actionat in ce priveste Gala Bute in calitate de impresar al lui Lucian Bute, avand drepturile de exclusivitate in organizarea acestui eveniment. Sa fie foarte clar, o gala si, deci, expunerea publicitatii legate de ea, reprezinta un summum de evenimente, toate bine mediatizate, sosirea celor doi boxeri, antrenamente oficiale cu public, ceremonia cantarului, plus alte meciuri din cadrul galei propriu-zise, toate televizate si relatate la greu.

Ce legatura are chestia asta cu o sacosa de bani adusa pentru nu stiu ce afaceri, despre care se spune ca ar fi ajuns, ce legatura are impresarul Obreja cu o functie onorifica de presedinte al FRB, cum de au ajuns toate chestiile astea sub aceeasi eticheta, iata intrebari la care eu unul nu pot raspunde, dar pentru mine un lucru este clar: dosarul Gala Bute nu a existat! Parafrazand poetul, a trebuit dat un nume sonor unei anumite operatiuni, pentru ca lumea sa fie atrasa de un anumit caz.

Dupa motivare si apoi la apel poate ne vom lumina si noi, astia, care ne uitam la box si vedem trozneala ca in “Sapte pacate”…

* Programul TV, miercuri, 29.03.2017:
2:00 Hochei, NHL • Dolce 1 Minnesota – Washington
17,00 Baschet M, Digi 3 – Steaua-CSM Oradea
18,00 Tenis, Digi 2 – WTA/ATP Miami
18,00 Volei M, Digi 4 – Zalau-Craiova
18:30 Fotbal, Cupa României • Digi 1, Dolce 1, LookCS Mioveni – FC Voluntari
18:45 Handbal F • Dolce 2 CSM Bucuresti – Bistrisa
21:30 Fotbal, Cupa României • Digi 1, Dolce 1, Look CSU Craiova – Dinamo