Nu ai cum sa castigi un meci in sferturile de finala ale unui Turneu Premier Mandatory jucand cu un singur serviciu, adica al doilea, asa cum s-a intamplat miercuri cu romanca Simona Halep la Miami, invinsa si eliminata de britanica Johanna Konta, cu 3-6, 7-6 (9/7), 6-2, dupa 2 ore si 40 de minute de chin, cu soarele in cap.

Si totusi, meciul a inceput in favoarea jucatoarei noastre, concentrata la maximum, care a reusit, in pofida primului serviciu mediocru, handicap care nu a parasit-o nici mai tarziu. Primul set a fost castigat fara probleme chiar, cu 6-3, iar lucrurile pareau sa mearga spre o semifinala meritata, la urma-urmei. Oricum asteptata. La 5-4 pentru ea in setul secund, Simona era la serviciu, dar l-a pierdut, ajungandu-se la tie-break.

Ei bine, dupa asta am vazut cel mai straniu tie-break din cate imi amintesc, mai ales jucat pe hard: din cele 16 puncte jucate, 11 au fost mini-break-uri, s-a gresit ca la un challenger de 10.000 de dolari de prin Anatolia, dovada ca ambelor jucatoare le-a fost frica una de alta. Mai mult Simonei, din cate se vede, pentru ca numai teama de returul redutabil al britanicei a fortat-o sa trimita 50 la suta din primul serviciu atat de prost.

A castigat cu 9-7 Konta, care reuseste a doua sa victorie, din tot atatea partide directe, in fata Simonei, iar faptul ca palmaresul intre ele este atat de ‘scurt’ demonstreaza ca pana acum nu prea au avut cum sa se intalneasca, Halep evoluand in alte sfere. De care, acum, s-a apropiat Konta, astfel ca romanca trebuie sa tina seama ca a mai aparut o concurenta redutabila, de care se va lovi din ce in ce mai des.

Pana la urma, nu este un capat de tara, constanteanca a repetat performanta de anul trecut, sferturi de finala, in consecinta nu pierde puncte in clasamentul WTA, ramanand pe 5. Pacat, ar fi putut urca pe 4, daca ajungea in finala aici, la Miami. Cu inca o conditie, dificila, pentru ca in semifinale ar fi urmat sa joace impotriva invingatoarei dintre Angelique Kerber si Venus Williams.

Asta a fost, in fond suntem in sudul SUA, unde a fost rostita celebra replica, Scarlett O’Hara in “Pe aripile vantului”: “Si maine-i o zi!”