S-a completat si tabloul semifinalelor Cupei Romaniei la fotbal, dupa ce Astra, campioana, totusi, sa nu uitam, a invins fara drept de apel lidera actuala a clasamentului, Viitorul Constanta-Ovidiu, cu 3-1 (2-0), asa ca spre al doilea trofeu ca importanta al fotbalului nostru giurgiuvenii se alatura Politehnicii Timisoara, Universitatii Craiova si “metropolei” ilfovene Voluntari.

Capitala scumpei noastre patrii nu are nici o echipa in ultimele 4, ponderea ducandu-se in provincie, situatie previzibila din moment ce oricium formatiile bucurestene, unde se face o treime din banii tarii, au disparut una cate una. Nimeni nu s-a gandit la o asemenea anomalie, totusi, cum se face ca Bucurestiul, care colcaia de cuplaje si mai ramaneau trupe si pe dinafara, ca intr-o vreme erau mai multe de 4, a ajuns acum sa stea doar in Dinamo, abia iesita din insolventa si, de azi, FCSB, ca Steaua va reincepe abia din vara din Liga a 4-a.

Ce sa fie, ce sa fie? E mai la fereala in provincie, sunt oameni mai intelegatori (ca potenti financiar, am stabilit, nu pot fi, de vreme ce, cum spuneam, in capitala este grosul banilor)?

Semifinalele se vor disputa, in fine, tur-retur (pe 26 aprilie si 17 mai), finala fiind programata pe 27 mai. Am scris in fine la tur-retur, pentru ca pana acum am mai asistat la o anomalie (pe langa cele din campionat, cum ar fi injumatatirea punctelor si stergerea golaverajului la play-off si play-out), anume ca pana acum s-a jucat intr-o singura mansa, pe terenul echipei clasate mai slab in campionatul trecut sau, eventual, pe cel al formatiei de liga inferioara.

Si uite asa lidera Viitorul a fost gazda aseara. Nu ca i-ar fi folosit la ceva, dupa cum se vede, dar in acest moment criteriul clasamentului de anul trecut si-a dovedit absurditatea! Macar sa fi facut regula “prima trasa din urna la sorti!

Bine, dar asta a devenit deja obisnuinta, iar ca sa nu ne plictisim onor Federatia romana de fotbal lanseaza o petarda de doi lei: a dat in judecata suporterii care au produs incidente la meciul oficial cu Polonia, in civil, pentru despagubiri. Nu am citit in viata mea o aberatie mai mare decat ce a stabilit astazi Comitetul Executiv al FRF.

In primul rand, se spune ca au fost descoperiti, in imaginile Jandarmeriei cei care au aruncat cu obiecte si, mai ales, petarde (de la asta s-or fi inspirat federalii cand au lansat prosteala asta), acestora urmand sa li se ceara cel putin 98.000 franci elvetieni, amenda si alte costuri de la FIFA, precum si amenda data de Jandarmerie, 43.000 lei.

In plus, si la asta am ras de m-am prapadit, biletele nevandute din cauza diferentei de capacitate dintre Arena Nationala si Cluj Arena. Mai baieti, de ce nu puneti voi mana pe carte, ca sa aflati, in primul rand, ca nu poti demonstra in instanta ca pentru meciul cu Danemarca vindeai mai mult de 26.895 de bilete, cate s-au dat, bob numarat, la Cluj, cum ar veni ca la Bucuresti stadionul ar fi fost ocupat pana la ultimul loc.

Ati prins chestia? Acum luati-o pe asta: in imaginile jandarmilor se vad baietii care arunca cu obiecte, iar amenda si suspendarea terenului au venit de la petardele care au explodat, producand scena de groaza cu Lewandowski. In drept trebuie demonstrata ceea ce, pedanti, juristii numesc “legatura de cauzalitate” dintre o actiune si efectul ei! Puteti demonstra ca baiatul ala pe care il aveti voi pe imagine a aruncat fix o petarda, iar petarda aia este chiar cea care a explodat in apropierea lui Lewandowski?

Sa fim seriosi, aveti vreo combinatie cu vreo casa de avocatura careia ii trebuie niste bani, moda lansata, de pilda, de ciclism, unde exista datorii, la procese, evident, pierdute, dar onorariile curg, de zeci de mii de euro la case de avocatura cu prieteni in ele!

Sau ne luati de prosti? Pai ati auzit voi de vreun proces de genul asta? Nu castigat, dar macar existent, ati auzit vreo federatie, de vreun club caruia sa-i treaca macar prin cap o asemenea gulguta?