Iaca pozna: Poli Timisoara este in cursa pentru 2 trofee din 3 posibile in fotbalul nostru minunat (superb, asta e cuvantul cel mai auzit aseara), dupa ce s-a calificat la lovituri de la 11 m, marti, cu 6-5 in fata detinatoarei, CFR Cluj, iar dupa echipele calificate si miercuri in semifinalele Cupei Romaniei, adica Voluntari, care a dispus cu 2-1 (gol decisiv in minutul 90+1) de Dacia Mioveni, si CSU Craiova, tot la 11 m, si tot cu 6-5 in fata lui Dinamo, zau ca are sanse.

Cam asta mi-a sarit mie in ochi in legatura cu starea fotbalului romanesc din acest moment, dupa ce Poli Timisoara, sa ne amintim echipa chemata in ultimul moment sa joace in Liga 1, pentru ca insolventele au facut prapad, se afla in finala Cupei Ligii, cu Dinamo si, cum ziceam, in penultimul act al Cupei Romaniei.

Iar daca are, vorba poetului, bulan si la tragerea la sorti si cade cu Voluntari, iar in cealalta semifinala Craiova cu invingatoarea dintre Viitorul si Astra, adica lidera si campioana, chiar ca distractia timisorenilor este maxima.

Nu am nimic, Doamne-fereste, cu timisorenii, ba eu sunt cel care am scris si am vorbit in presa de acolo acum 37 de ani, la precedenta victorie finala a Cupei Romaniei, prietenii de acolo poate isi amintesc, dar o echipa care abia a strans un lot de 20 de jucatori, fiind chemata sub armele de soi ale primei divizii in ultimul moment, ba mai si joaca intr-o arena mai putin populata decat amfiteatrul de la Efes, unde sunt turisti mai multi decat spectatori pe Dan Paltinisanu…

In fine, probabil ca Poli Timisoara ar fi luptat si pentru titlul de campioana, dar a fost penalizata cu 14 puncte (6 pentru ca nu indeplinea toate conditiile de lux pretinse de Comisia de licentiere, 8 ca nu facuse baremul de puncte cand a retrogradat). Pacat, era distractie maxima, daca era iertata, cum se va intampla acum, cu desfiintarea baremurilor de puncte, altfel lupta, prindea un play-off, iar acolo practic se pleaca de la zero.

Apropo de zero: in clasamentul primelor 6 echipe din campionatul nostru drag (adica alea din play-off) sunt doua care au golaverajul fix 0-0 (ca golaverajul se sterge, fratilor!), adica exact Craiova si Dinamo, care miercuri, in sferturile Cupei, au prins al treilea meci oficial consecutiv fara gol. Mai au putin si egaleaza “peformanta” nationalei, de 4 meciuri fara gol!

Joci nu joci, inscrii nu inscrii, fotbalist te numesti!