* Distractie maxima pe net, dupa ce la Aeroportul din Madeira a fost dezvelita statuia fotbalistului portughez Cristiano Ronaldo, o uratenie fara seaman (adica nici nu seamana cu originalul…), creatie a sculptorului Emanuel Santos (foto, miloasa, sunt unele…, de pe comentariile din presa internationala).

Dincolo de faptul ca mi se pare de prost gust (ca si altora, multi, se vede din comentarii si de pe Twitter) sa-ti faci statuie in viata (basca muzeu, stadion), alde nea Caisa asta Emanuel Santos, sculptorul care spune ca lui CR7 i-a placut (“gostou do seu trabalho”, scrie A Bola), a reusit sa dea bronzul pe “un melanj intre Spirou (asta e un personaj caraghios, de tot rasul, dintr-un cuplu franco-belgian – n.m.), papusa Chucky si Bourvil”, cum scrie un cititor al L’Equipe.

* Sa trecem, insa, la lucruri serioase: echipa patronata de Gigi Becali se va numi oficial de acum incolo Fotbal Club FCSB SA, dupa cum a anuntat presedintele Federatiei romane de fotbal. Razvan Burleanu, chiar astazi, acesta fiind numele care va aparea in toate documentele si competitiile FRF si Ligii profesioniste de fotbal, de joi.

Razvan Burleanu nu a stiut sa nu a putut sa spuna insa si ce se intampla cu coeficientul UEFA, dupa care se fac clasamentele pe baza carora se stabileste numarul de echipe dintr-un campionat national si faza competitiei pentru Liga campionilor si Europa League, dar nu cred ca vor exista probleme, acesta fiind pe ultimii 5 ani, perioada neafectata de decizia justitiei romane.

Justitie care a dat dreptate CS Steaua Bucuresti pentru nume si marca, in urma unui proces inceput inca din 2011. Evident, asa cum am scris aici de atatea ori, cererea de contestatie in anulare cu care Becali s-a tot laudat, aiurind lumea, a fost respinsa intre timp de Inalta Curte de Casatie si Justitie, astfel ca decizia Curtii de apel din 2013 este executiva si executorie.

Echipa de fotbal Steaua Bucuresti, a CS amintit, a anuntat, de altfel, inca de ieri, ca se va inscrie in Liga a 4-a, fiind condusa executiv de Marius Lacatus si tehnic de antrenorul Ion Ion. Palmaresul din 2003 pana acum este al FCSB, de aceea spuneam ca nu influenteaza coeficientul UEFA.

* Comportare discreta a ciclistului roman Eduard Grosu (Nippo) in Cursa de 3 zile de la De Panne, cel mai bun rezultat fiind obtinut chiar joi, in semietapa in linie de dimineata, in care s-a situat pe locul 17, in acelasi timp, 2h37’29”, pe 118,5 km, cu castigatorul, sprinterul german Marcel Kittel (Quick Step).

La general, Grosu se afla inaintea contratimpului individual din aceasta seara, 13,8 km, pe 49, la 11’51” fata de lider, belgianul Philippe Gilbert (Quick Step), si proba efortului solitar nefiind specialitatea lui principala, nu mai stau sa vad ca va face in ultima semietapa. Probabil va ramane undeva in prima treime a alergatorilor, din cei 151 ramasi in cursa.

* Program TV, vineri, 31.03.2017:
3,00 NHL, Dolce 1 – Edmonton Oilers-San Jose Sharks
17,30 Ciclism, Eurosport 2 – Cele 3 zile de la De Panne (inregistrare)
18,00 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – Chiajna-Pandurii
18,00 Handbal M, Digi 2, Dolce 2 – Dinamo-Steaua
19,30 Patinaj artistic, Eurosport – CM Helsinki, programul liber fete
20,00 Tenis, Digi 3, Dolce 2 – Miami
20,00 Fotbal, Franta, Digi 4 – Guincamp-Nancy
20,30 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – Botosani-Tg. Mures
20,30 Fotbal, Belgia, Digi 2 – Warengem-Anderlecht
21,30 Fotbal, Germania, Eurosport 2 – Hertha-Hoffenheim
21,45 Fotbal, Spania, Dolce 3, Digi 4 – Espanyol-Betis
22,00 Baschet M, Euroliga, Digi 3 – Real Madrid-Fenerbahce
23,30 Tenis, Digi 2 – Miami