* Inghesuiala mare de evenimente duminica, dar nu pot sari macar acum peste cele doua medalii, de bronz, la aruncat si total, obtinute de halterofilul roman Ilie Ciotoiu (categ. 56 kg) la CE de la Split, ceea ce duce bilantul nostru la 7 medalii doar dupa prima zi.

Dupa cum bine si prompt, de data aceea, v-am anuntat inca de ieri, la prima categorie din concurs, cea feminina de 48 kg, Monica Csengeri (aur la smuls, argint la aruncat si total) si Elena Andries (bronz la smuls si la total) cucerisera primele 5 medalii pentru Romania la actualele Europene. In zilele urmatoare mai avem 10 concurenti, sa tot contabilizam.

* Clasamentul la zi al tenisului mondial feminin incepe, in ce ne priveste, ca de obicei, cu Simona Halep, care si-a pastrat locul 5 in ierarhia WTA, cel mai important progres, asteptat, fiind al Patriciei Tig, pentru prima oara intre primele 90 de jucatoare ale lumii, dupa ce a urcat 10 locuri, pe 85 in ultima saptamana. Tot un salt inainte a inregistrat si Sorana Cirstea, cu 3 locuri mai bine decat la ultimul clasament, pe 62 acum.

In schimb, Irina Begu, prezenta la Charleston, unde o asteptam sa reintre pe circuitul normal, in progres, a coborat 5 locuri, fiind acum pe 33, iar Monica Niculescu a pierdut 2 pozitii, ajungand pe 47.

Dintre romancele de dupa locul 100, pasi mari spre acest top face in continuare Ana Bogdan, care, pe locul 119 in prezent, a reusit sa urce pe tabloul principal la Charleston, dupa ce a invins-o in aceasta noapte pe Alexandra Dulgheru, in ultimul tur al calificarilor, cu 1-6, 6-0, 6-4. Trebuie spus ca Dulgheru a revenit pe teren dupa o pauza de 10 luni, fiind acum a 652-a jucatoare din WTA.

* La concursul de gimnastica ritimica dotat cu “Cupa Irina Deleanu”, din Polivalenta bucuresteana, Ana Luiza Filiorianu, la panglica, si Andreea Verdes, la maciuci, au prins locurile 3 pe podium. Sunt rezultate incurajatoare, mai ales ca “olimpica” noastra, Filiorianu, a fost prezenta si in alte finale pe obiecte, la cerc (locul 4), minge (5), dupa ce cu o zi inainte cucerise bronzul la individual compus.

* PROGRAMUL TV, marti, 04.04.2017:
16,30 Ciclism, Eurosport – Turul Tarii Bascilor
17,00 Tenis, Digi 2 – Tenis WTA Charleston
18:00 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look ASA Tg. Mure? – Pandurii
18,15 Haltere, Eurosport – CE de seniori de la Split, categ. 63 kg feminin
19:00 Fotbal, Cupa Frantei • Dolce 3 Frejus St Raphael – Guingamp
20:30 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look ACS Poli – Concordia
20:30 Fotbal, La Liga • Dolce 2 Athletic Bilbao – Espanyol
21,45 Fotbal, Anglia – Eurosport – Manchester United-Everton
22:00 Fotbal, Cupa Frantei • Dolce 3 AS Monaco – Lille
22:30 Fotbal, La Liga • Dolce 2 Atletico – Real Sociedad
22:30 Fotbal, La Liga • Dolce 4 Betis – Villarreal