* Irina Begu a aflat cu cine va juca pentru un loc in semifinalele Turneului de la Charleston, adversara sa fiind rusoaica Daria Kasatkina, care a dispus de, era sa scriu compatrioata sa, de australianca Daria Gavrilova cu 6-3, 6-4, 6-0.

Cele doua jucatoare care se vor confrunta in sferturi se afla pe locuri apropiate in clasamentul WTA, Irina fiind pe 33, iar Kasatkina pe 42, astfel ca la acest turneu romanca isi completeaza paleta de meciuri, incepand cu o jucatoare de pe locul 108, pe care a desfiintat-o, cu 12-0, apoi cu alta, oricum mai slab clasata decat ea, a continuat in optimi cu Stosur, aflata cu 16 locuri mai sus, iar acum a venit aceasta rusoaica tenace, care, trebuie spus, conduce in intalnirile directe, cu 3-1.

Meciul Begu-Kasatkina deschide ziua sferturilor de finala la Charleston, la ora 20,00, fiind urmata de partidele pe care vi le prezint ca sa va dati seama cu cine ar putea ramane compatrioata noastra in disputa in caz de calificare: Anastasija Sevastova (Letonia)-Laura Siegemund (Germania); Shelby Rogers (SUA)-Mirjana Lucic-Baroni (Croatia); Jelena Ostapenko (Letonia)-Caroline Wozniacki (Danemarca).

* Iata o premiera: MTS, a anulat, prin Ordinul 330/05.04.2017, Adunarea Generala a Federatiei romane de tenis, care fusese convocata pe a doua zi, in urma unor contestatii privind existenta in evidentele federatiei a celor 344 structuri sportive afiliate. Astfel, nu se poate stabili cvorumul, au scris contestatarii, adia Pamira Sibiu si TC Stanica Craiova (cacofonia nu-mi apartine, scuzati!).

Pe 10 aprilie, se scrie in amintitul ordin, vor avea loc actiuni de control la FRT, dupa care MTS “isi rezerva dreptul de a dispune convocarea unei Adunari Generale Extraordinare a FRT”.

Toate bune si frumoase, legal, una-alta, numai ca pe de o parte se pare ca si-a bagat coada politica aici, iar pe de alta parte in alte situatii, in primul rand la Federatia romana de ciclism, nu s-a intamplat acelasi lucru.

La FRC am auzit ca ar fi existat un argument de genul “pai ramane UDMR fara nicio federatie?”, nu pun mana in foc, dar prea a fost de tot, au aparut peste noapte zeci de cluburi si asociatii, care, am demonstrat simplu, dupa adrese (“sedii”, penibil) sunt de fapt magazine de piese de bicicleta, iar discrepanta intre numarul de membrii asociati si de antrenori, de pilda, obligatorii la orice structura, este imensa. Pe scurt, sunt, atestati, vreo 20 de antrenori la 80 de membri afiliati, adica ata alba se vede si de pe luna, nu numai din Vasile Conta nr. 16.

Atentie, vor fi si alte adunari generale, de alegeri, la atletism, de pilda. Isi baga si acolo coada politica pentru a ne duce si mai jos decat suntem? Cum facem?

* Din pacate, la hochei pe gheata echipa Romaniei a inregistrat prima infrangere la CM Divizia a II-a a Grupei A, Islanda obtinand victoria cu 2-0 (0-0, 1-0, 1-0) joi seara. Cum Australia a invins Spania cu 5-3, iar Serbia a dispus cu 9-2 de Belgia, meciul nostru de astazi cu Australia ar cam fi decisiv pentru realizara obiectivului de calificare in esalonul superior.

In prezent, in clasament Australia este prima, cu 8 puncte, urmata de Romania si Islanda – 6 puncte, Serbia – 4 puncte, Belgia – 3 puncte, Spania – 0 puncte.

Cat priveste faptul ca acest blog, care v-a obisnuit cu oarece promptitudine in rezultatele sportivilor romani, cu hocheiul nostru pe gheata nu ma omor cu firea, pentru ca iubitorilor neconditionati ai acestui sport le put in asemenea hal alte sporturi incat m-am trezit apostrofat ca dau langa hochei si stiri din tenis, fotbal si alte maruntisuri.

Iar cum dragoste cu sila nu se face si nu vreau ca hocheistii exclusivisti sa cada lati de oboseala citind prea multe stiri deodata, sunt mai domol si eu in reactii…

Programul TV, sambata, 08.04.2017:
3,00 NBA, Dolce 1 – Houston Rockets-Detroit Pistons
10,00 Formula 1, Dolce 2, Digi 2 – Marele Premiu al Chinei – calificari
12,00 Haltere, Eurosport – CE de la Split
12:00 Rugby • Dolce 1 SCM Timisoara – CSM Bucuresti
12:00 Fotbal, Liga 2 • Digi 1, Dolce 2 CS Afumati – UTA
12:00 Handbal M • Dolce 3 Dunarea Calarasi – Dinamo
12,30 Volei M, Digi 3 – Zalau-Steaua
14,00 Ciclism, Eurosport 2 – Turul Tarii Bascilor
14:00 Fotbal, La Liga • Dolce 2 Espanyol – Alaves
14:30 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look FC Voluntari – ASA Tg. Mures
14:30 Fotbal, Premier League • Eurosport Tottenham – Watford
16:00 Fotbal, Serie A • Digi 3 Empoli – Pescara
16:30 Fotbal, Bundesliga • Eurosport 2 Leipzig – Leverkusen
17:00 Tenis, Cupa Davis • Digi 2, Dolce 4 Serbia – Spania
17:00 Fotbal, Premier League • Eurosport Stoke – Liverpool
17:15 Fotbal, La Liga • Digi 1, Dolce 1 Real Madrid – Atletico Madrid
18:00 Fotbal, Ligue 1 • Digi 4 Angers – Monaco
19:00 Fotbal, Rusia • Digi 3, Dolce 3 Zenit – Anzhi
19:30 Fotbal, La Liga • Digi 2, Dolce 2 Sevilla – Deportivo
19:30 Fotbal, Premier League • Eurosport Bournemouth – Chelsea
19:30 Fotbal, Bundesliga • Eurosport 2 Bayern – Dortmund
20:30 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look Poli Iasi – FC Botosani
21:45 Fotbal, La Liga • Digi 2, Dolce 2 Malaga – Barcelona
21:45 Fotbal, Serie A • Digi 3 Juventus – Chievo