Dupa excelenta comportare a gimnastilor romani la CE de la Cluj, condusi pe podium de Marian Dragulescu, aur la sol, argint la sarituri, Catalina Ponor, aur la barna, si Larisa Iordache, bronz la barna, la urmatoarea mare competitie a anului 2017, Campionatul mondial de la Montreal, 2-8 octombrie, toti se vor simti ca acasa, de vreme ce gazda concursului a fost desemnata Nadia Comaneci!

Federatia internationala de gimnastica (FIG) foloseste, exclusiv, imaginea Nadiei drept emblema a Mondialelor canadiene, deschizand prezentarea de pe site-ul oficial cu urmatoarele randuri:

“Din 2 pana pe 8 octombrie 2017, fii partener al celui mai emotionant spectacol al gimnasticii mondiale.

Pentru 7 zile de competitie, peste 500 de gimnasti si gimnaste din 80 de tari vor straluci pe Olympic Stadium, sub privirea atenta a Reginei Jocurilor Olimpice de la Montreal si purtatoare de cuvant a evenimentului, Nadia Comaneci.

In fata a zeci de mii de spectatori in cautarea unor emotii de neuitat, sportivii vor concura cu eleganta, determinare si agilitate cu speranta cuceririi a unuia din cele 12 titluri de campion mondial.

Fii parte a celei mai asteptate competitii a anului in gimnastica artistica, o unica oportunitate pentru sportivii canadieni sa straluceasca in vata a 660 milioane de privitori si sa marcheze istoria sportului din tara lor”.

Dupa aceasta captatio benevolentiae a publicului canadian, in primul rand, dar si o “deschidere” direct cu regina, site-ul oficial al FIG are o prezentare bogat ilustrata, cu fotografii din 1976. Nu redau, deocamdata, prezentarea, cu promisiunea de a reveni cu textul integral. La care, pentru a va da seama acum despre ce este vorba, titlul general este “Nadia Comaneci, purtatoare oficiala de cuvant. Regina Jocurilor revine la Montreal”, cu subtitluri cam ca acesta “Nadia, portret 10-10-10. Perfectiunea!”.

Si iar revin la actualitate si reamintesc promisiunile marilor nostri gimnasti, pe aeroportul Otopeni, aterizand de la Cluj, toti cei trei medaliati, Marian Dragulescu, Catalina Ponor si Larisa Iordache, promitand o comportare foarte buna la Mondialul canadian.

Pana atunci, cu linistea data, ca intotdeauna, de succes (ca la succes, stiti cum e la noi, dupa o saptamana esti lasat in pace) oamenii gimnasticii au timp sa creasca si alti sportivi si sportive pentru Montreal-2017!

Sursa foto: site-ul oficial FIG, ilustratia prezentarii competitiei supreme, cu grafica numaratorii inverse…