* Citesc, ajutat de “amicul” de pe FB Pirlici Ion, pe site-ul cyclingpro.net un lucru incredibil: “In timp ce lumea ciclismului – dar nu numai, ci si multe persoane din afara domeniului – il plangeau pe Michele Scarponi, pe retelele sociale nu au lipsit cateva postari lipsite de respect.

In zilele ce au urmat tragediei, unele pagini, grupuri si utilizatori de pe retelele sociale network au exprimat comentarii dezgustatoare, cu insulte si consideratii peste orice inchipuire, unele fiind pasibile de plangeri penale. Dupa exprimarea indignarii multora dintre noi (cei normali la cap, nota mea, LO), alertata de ACCPI (asociatia ciclistilor profesionisti) si Lega Ciclismo (…), Polizia Postale a inervenit prompt blocand paginile si profilurile in chestiune”.

Va vine sa credeti unde a ajuns mizeria umana? Ce se intampla cu noi? Ramai mut de uimire. In fotografie, la Filottrano Aru si intreaga echipa Astana, Nibali, Cassani, Sagan, multi alti ciclisti, dar si antrenorul de fotbal Roberto Mancini (sursa initiala, Ansa).

* Ieri a trecut aproape neobservata o incercare de miloaga din partea Federatiei romane de fotbal, da, da, exact cea care a dat prime de calificare anul trecut la Euro “si portarului”, probabil spre un milion de euro, daca presedintele Burleanu s-a “omenit” cu vreo 92.000 euro, parca, cea care face scouting-uri costisitoare prin tarile cu emigratie romaneasca si angajeaza antrenori straini fara palmares la vreo nationala pe milioane de euro.

Asadar, onor FRF s-a dus cu mana intinsa la Liga profesionista: “dati 5 % din drepturile TV pentru Liga I pentru cluburile din Liga a II-a si a III-a, ajutati-le, si pe ele”. Evident, raspunsul a fost unanim: “NU, ca si noua ne e foame de nu avem unde dormi la noapte”, ca sa parafrazez o anecdota veche. De fapt, si echipele din prima divizie ajuta ligile inferioare, avand echipele secunde acolo, pe care le tin pe banii lor. Chiar ce o fi fost in capul lui Burleanu, daca este altceva decat cum sa se realeaga pe 27 mai?

* Se cam stiu finalistele Cupei Romaniei la fotbal, care vor juca ultimul act pe stadionul “Ilie Oana” din Ploiesti, acolo unde de curand a evoluat, parca am vazut pe un grup FB, si Unirea Ciocorastii Colt, adversara Petrolului Ploiesti in Liga a 4-a!

Prima finalista se anunta Astra Giurgiu, campioana, care a dispus marti cu 4-1 de Poli Timisoara, iar a doua, surpriza si nu prea, FC Voluntari, invingatoare in prima mansa, in deplasare, in fata “favoritilor” de la CS Universitatea Craiova, cu 1-0. Zic surpriza si nu prea pentru ca baloanele umflate peste masura despre care se spune ca sunt fotbalisti la Craiova trebuiau sa crape o data si o data, iar un tehnician de bun simt precum Claudiu Niculescu, abia venit la Voluntari, stie sa impuna respect si, deci, sa aiba si noroc.

Evident, nu sunt impotriva “Stiintei”, se vede din biografia de pe blog ca sunt chiar nascut la Craiova, am avut prieteni buni in Craiova Maxima, Aurica Ticleanu mi-a fost coleg de doua ori in gazetarie, la Sportul Romanesc si la Expres Magazin, unde raspundeam de paginile de sport, Ilie Balaci m-a onorat cu amicitia lui, fotbalisti adevarati, asa ca nu pot intelege infatuarea actualilor componenti ai echipei.

Nu te mai intelegi cu niste unii care abia au invatat sa mearga pe crampoane, au clauze de 10 milioane de euro si merg cu autobuzul, ba unul de 16 ani mai avea putin si batea si Barcelona in declaratii. Cine ii invata sa se poarte astfel, nu stiu, dar rezultatele se vad, iar astfel de comportament nu-i duce nicaieri!

* PROGRAMUL TV, sambata, 29.04.2017:
11:00 Fotbal, Liga • Digi 1, Dolce 1 Mioveni – Resita
12:30 Handbal F • Digi 2 Corona – CSM Bucuresti
13:00 Rugby • Dolce 1 Dinamo- Timisoara
14:00 Fotbal, Scotia • Digi 4 Celtic – Rangers
14:00 Fotbal, La Liga • Dolce 3 Sociedad – Granada
14:30 Tenis, ATP • Digi 2 Turneul din Barcelona
15:00 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look ASA Tg. Mures – Gaz Metan Medias
16:00 Fotbal, Bundesliga • Eurosport Dortmund – Koln
17:00 Tenis, WTA • Digi 2 Turneul din Stuttgart
17:15 Fotbal, La Liga • Digi 1, Dolce 1 Real Madrid – Valencia
19:30 Fotbal, La Liga • Digi 2, Dolce 2 Las Palmas – Atletico
19:30 Handbal • Digi 4 Barcelona – Kiel
19:30 Fotbal, Bundesliga • Eurosport 2 Wolfsburg – Bayern
20:30 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look Viitorul – Astra Giurgiu
21:45 Fotbal, La Liga • Digi 2, Dolce 2 Espanyol – Barcelona
21:45 Fotbal, Serie A • Digi 3 Torino – Sampdoria
21:45 Handbal M • Digi 4 PSG – Pick Szeged