Din cei 4 semifinalisti romani de care vorbeam vineri, dupa meciurile de sambata a ramas doar unul, pentru ca unul ar fi fost oricum, in proba de dublu de la Barcelona confruntandu-se cei doi dublisti ai nostri de varf, Florin Mergea si Horia Tecau.

Merge mai departe Mergea, joc de cuvinte, acum observ, involuntar, dupa ce perechea mai slab cotata, Mergea/Aisam-Ul-Haq Qureshi, a dispus, in extremis, in prelungirile super-tie-break-ului, cu 6-3, 5-7, 14-12, de favoritii nr. 2, Horia Tecau/Jean-Julien Rojer.

Un moment bun pentru acest cuplu romano-pakistanez (Mergea isi alege, si bine face, parteneri din partea aia de lume, anul trecut a avut un indian), inchegat anul acesta, iar cum prietenia se cimenteaza si prin bunastare cei doi si-au asigurat si un cec baban, de 73.920 euro, plus 300 puncte ATP, foarte importante, de asemenea.

In finala, adversari vor fi Philipp Petzschner (Germania) si Alexander Peya (Austria), dar la Barcelona toata lumea vrea sa vada daca reuseste Rafael Nadal sa cucereasca al 10-lea titlu, ca si la Monte Carlo. De altfel, daca va intereseaza, sambata, Mergea si Tecau au jucat chiar pe “Pista Rafa Nadal”, arena botezata anul acesta cu numele spaniolului.

Cum va spuneam, astfel ca v-ati dat seama, fetele noastre, Simona Halep si Irina Begu, s-au oprit in penultima faza a turneelor de la Stuttgart si, respectiv Istanbul. Simt insa nevoia sa adaug imediat ca nu ai ce reprosa, in special Simonei, pentru ca sambata constanteanca a intalnit o adversara parca in transa, Laura Siegemund, aflata acasa, unde a fost finalista si anul trecut.

Dar dincolo de postura de gazda, Siegemund, o jucatoare de 29 de ani nu prea vizibila pana acum, abia 49 WTA in prezent, parca s-a transformat in Stuttgart, invingand numai capi de serie, de la Kuznetova la, vineri, Karolina Pliskova, iar acum a scos cu 6-4, 7-5, ultima favorita, nr. 4 in acest caz, a turneului, Simona Halep.

Sunt zile in care nu poti scoate nici cel mai mic repros in fata favoritei tale, pentru ca, asa este in sport, adversara a fost mai buna, a jucat perfect, practic de neoprit. Chiar sunt curios cum se va descurca Laura Siegemund in finala de duminica, in care va intalni o alta nuca tare, o ambitioasa de talia Kristinei Mladenovic, care a oprit-o din drumul ei aproape neverosimil dupa 15 luni de absenta pe Maria Sarapova, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-4, dupa 2 ore si 40 de minute de munca grea!

In fine, la Istanbul, belgianca Elise Mertens a avut o zi mai usoara in fata Irinei Begu, parca istovita, stoarsa de forta, psihic in primul rand, calificandu-se in finala dupa un sec 6-1, 6-1.