* In cele din urma, asa cum era firesc, dupa victorii la nr. 1 si nr. 2, perechea romano-pakistaneza Florin Mergea/Aisam-Ul-Haq Qureshi a cucerit titlul la dublu la Barcelona, turneu de peste 2,6 milioane de euro, cu tot cu ospitalitate, unul dintre cele mai tari din circuit.

In finala, cei doi, aflati anul acesta pentru prima oara impreuna, au dispus cu 6-4, 6-3 de Philipp Petzschner (Germania)/Alexander Peya (Austria), dupa ce sambata invinsesera cuplul Horia Tecau/Jean-Julien Rojer.

* Aflat in “herghelia” de rasa pura din SUA, girata de Floyd Mayweather, boxerul roman Ronald Gavrila a obtinut o noua vicorie la supermijlocie (categoria lui Lucian Bute, se pare ca ne prieste aceasta greutate in pugilat), prin KO tehnic in repriza a 3-a in fata unui american de origine mexicana, Decarlo Perez.

Este a 18-a victorie (a 14-a inainte de limita) a bacauanului, acum la Las Vegas, cu doar o infrangere, iar intrarea in sala lui Mayweather i-a adus o buna trasa a carierei, de vreme ce se afla la al 5-lea succes consecutiv inainte de limita.

* Cupa Romaniei la polo pe apa a fost cucerita, anul acesta, de Steaua Bucuresti, care a dispus in finala, cu 10-5 (2-1, 3-1, 1-2, 4-1), de CSM Digi Oradea, al 9-lea succes al stelistilor in aceasta competitie. Rezultat firesc, se pare ca asistam la o schimbare de lider in polo-ul romanesc, dar ceea ce m-a socat, pur si simplu, a fost un neverosimil Steaua-Rapid 27-1, in grupele preliminarii ale competitiei.

Imi pare rau, dar Rapid a fost o mare pepiniera in acest sport la noi, cu multe titluri (culmea, intr-o vreme, prin anii 80, cu jucatori luati de la Steaua, care se desfiintase dupa o turnatorie, poveste veche), cert este ca, de fapt, polo-ul nostru pierde substanta cu asemenea prabusuri ale gruparilor de traditie. Cumva ca in fotbal, pentru ca si Clujul a luat in aceasta editie a Cupei Romaniei batai sora cu moartea, de pilda un 6-20 cu oradenii. Nu-i a buna sa iei de la 20 de goluri in sus in polo. Pe apa, adica trebuie sa mai si inoti…

* PROGRAMUL TV, luni, 1.05.2017:
12,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Praga
13:00 Fotbal, Rusia • Dolce 1 Tom Tomsk – Zenit
18,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Rabat
18:30 Handbal F • Dolce 2 Cisnadie – Braila
20,00 Baschet M, Digi 4 – CSU Sibiu-Steaua
20:30 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look ACS Poli – FC Botosani
20:30 Fotbal, Liga 1 • Dolce 1 Dinamo – FCSB
22:00 Fotbal, La Liga • Dolce 2 Malaga – Sevilla