* Intr-un anonimat cvasi-total, la Pitesti (din cate inteleg, site-ul FRA fiind in constructie, a cam plecat toata lumea priceputa de acolo) se disputa etapa Campionatului national de atletism, in prima zi inregistrandu-se o performanta remarcabila – un nou record national la aruncarea sulitei masculin, reusit de sportivul bacauan Alexandru Novac (de la Stiinta Bacau, antrenoare Mihaela Melinte), cu 82,90 m.

Din stirea culeasa, ca si poza, de pe pagina FB sport24bacau.ro am luat si celelalte elemente ale excelentei performante: este, de asemenea, si record national de tineret, Novac depasindu-si propriul record, de 78,66 m, stabilit acum un an, la Arad, iata un progres senzational, de peste 4 metri), iar cel de seniori era vechi de 27 de ani – 81,88 m, al lui Dumitru Negoita, din 22 iulie 1990.

Lui Alexandru Novac ii lipsesc doar 10 cm pentru a indeplini baremul de participare (83,00 m) la Mondialele de la Londra, din august, dar mai are ocazia sa reuseasca si aceasta performanta pe care, la sulita, o asteptam cam de multisor.

Mai ramane sa avem de unde afla, cred ca atletismul, sportul preciziei si al promptitudinii in informare, va reveni la apucaturile bune din trecut, cand informa prompt, si nu ne vor obliga oficialii de la FRA sa alergam pe tot netul dupa cate un rezultat…

* Naclaita, pur simplu, de discutiile fara sens despre titlu, TAS, FCSB si alte futilitati, discutiile fara rost despre fotbalul nostru au cam ascuns o informatie foarte interesanta, cred eu: FC Voluntari, club calificat in Cupa Romaniei, va incerca sa obtina licenta UEFA pentru participarea la Europa League, cu toate ca termenul limita de depunere a dosarului la FRF a fost 31 martie. Directorul sportiv al ilfovenilor, Galamaz, a si declarat ca spera sa castige Cupa Romaniei, astfel incat sa intre si in cupele europene. Finala cu Astra este pe 27 mai, la Ploiesti, de la ora 20,45, iar castigatoarea Cupei nationale are dreptul la Europa League.

Sper ca FRF va tine seama de aceasta cerere, ca si asa intra in EL alte echipe decat cele care au dreptul cucerit, sportiv, pe teren, din cauza situatiilor de insolventa, veritabila maladie a fotbalului nostru!

* Turul ciclist al Californiei s-a incheiat cu victoria neozeelandezului George Bennett (Lotto Jumbo), pastrandu-si tricoul de lider pe care il preluase de la polonezul Rafal Majka cu o zi inainte, dupa etapa contratimp, a 6-a. Romanul Serghei Tvetcov a terminat pe locul 19, fiind cel mai bun din echipa sa, Jelly Belly, o formatie continentala americana, de traditie, dar cam limitata la acest continent…

* Finala Campionatului mondial de hochei pe gheata 2017, competitie ce are loc in Germania, se va disputa la Koln intre Canada, detinatoarea ultimelor 2 trofee, si Suedia. In semifinale, Canada a dispus cu 4-2 de Rusia, iar Suedia a invins cu 4-1 Finlanda.

* PROGRAMUL TV, luni, 22.05.
3,30 NBA, Dolce 1 – Cleveland Cavaliers-Boston Celtics
11,00 Tenis, Eurosport, Eurosport 2 – Turneul de la Roland Garros
12,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Strasbourg
18,00 Futsal, Digi 4 – Deva-Galati
19,00 Baschet M, finala mica, Digi 3 – CSM Oradea-CSU Sibiu
21,45 Fotbal, Digi 2 – Pescara-Palermo