* Marius Copil a parasit, dupa primul tur, Turneul de Mare Slem de la Paris, unde era un debutant pe tabloul principal, dar de notat ca a castigat primul lui set jucat in aceasta postura si ca a cazut dupa bun cal de rasa, probabil cel mai dificil adversar al romanilor dupa tragerea la sorti.

Scurt pe doi, cum zice si titlul rubricii, spaniolul Alberto Ramos-Vinolas (favorit 19) l-a intrecut cu 6-7 (7), 6-1, 6-4, 6-2, dar a trebuit sa se intrebuinteze 3 ore si 5 minute pentru asta. La Wimbledon, unde, de asemenea, Copil este pe tabloul principal, va fi mai bine, cred, pentru aradean, intrucat acolo principala lui arma, serviciul, are o importanta mai mare. Si poate va avea si o tragere la sorti mai miloasa.

* De luni, incep sa joace si fetele noastre pe tabloul principal, cele 6 calificate, cum stiti. Asadar, de la ora 12,00, la concurenta, avem 2 jucatoare la datorie, Monica Niculescu in disputa cu estona Anett Kontaveit (terenul 4) si Ana Bogdan, cu Ons Jabeur (Tunisia), pe terenul 16.

Pentru Irina Begu si Patricia Tig nu pot fi precizate orele intrarii in competitie. Doar ca Irina Begu disputa columbiana Mariana Duque-Marino, iar Patricia Tig este programata in al 3-lea joc al zilei pe terenul 16 in fata rusoaicei Anastasia Pavliucenkova.

Simona Halep (favorita 3), care o va intalni pe Jana Cepelova (Slovacia) si Sorana Cirsta, trasa la sorti in primul tur cu chinezoaica Shui Peng intra in competitia de la Roland Garros marti, mai spre seara, asa.

* Pana atunci, insa, trebuie sa va spun ca au si inceput surprizele pe zgura de langa Porte d’Auteuil, cea mai mare inregistrata in prima zi fiind, de departe, eliminarea germanei Angelique Kerber, 2-6, 2-6, cu rusoaica Ekaterina Makarova. Este prima oara in istorie cand un numar 1 mondial iese din primul tur intr-un turneu de Mare Slem!

* PROGRAMUL TV, 29.05.2017:
04:00 Baschet, NBA • Dolce 3 Golden State – San Antonio
12:00 Tenis • Eurosport Roland Garros
18:00 Fotbal, Liga 2 • Digi 1, Dolce 1 FC Brasov – Luceafarul Oradea
20:30 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look Chiajna – FC Botosani
21:30 Fotbal, Germania • Eurosport 2 Braunschweig – Wolfsburg