* Ce incantare! Ma grabesc sa va spun ca Sorana Cirstea s-a calificat in turul secund al Turneului de la Roland Garros, invingand-o cu 6-3, 6-1 pe Shuai Peng, cea mai buna chinezoaica dupa Li Na, fosta locul 14 mondial, acum in forma deosebita, fosta nr. 1 mondial la dublu, 31 de ani, profesionista din 2001!

V-am amintit datele adversarei pentru ca este bine sa ai reperele, mai ales ca, daca iei meciul propriu-zis de marti, de pe terenul 5 din complexul din Bois de Boulogne ar putea parea ca Sorana a avut in fata vreo necunoscuta: 59 de minute de joc doar, 4 break-uri la 1, niciun moment de cumpana in tot meciul, o maturitate in joc care a impresionat.

Iar satisfactia a fost cu atat mai mare cu cat veneam dupa o zi ca vai de mama ei la Paris, cu 4 jucatoare iesite din cursa la foc automat, parca asistam la un “scapa cine poate”. In fine, Sorana Cirstea si-a adjudecat 70 puncte WTA, asigurandu-si, en-passant, si un cec de 60.000 de euro, urmand sa joace cu Carla Suarez Navarro, cap de serie nr. 21, care a dispus cu 6-4, 6-2 de Maria Sakkari.
* Dupa multe emotii, chiar in preziua datei limita pentru a putea participa la cupele europene de fotbal, CFR Cluj a primit vestea cea mare: a iesit din insolventa, dupa decizia Tribunalului clujean, astfel ca in editia viitoare a competitiilor intercluburi va putea juca. Asta inseamna ca redutabila grupare ardeleana are timp, si, cred, si mijloace, sa se intareasca bine pentru viitorul sezon, anuntand deja ca in acest moment bugetul si obiectivele pentru anul viitor se modifica in mod corespunzator, fiind deja transferati 4 jucatori de soi. Asta da bine pentru fotbalul nostru, unde concurenta este mai mult prin studiourile de televiziune…

* Nicu Vlad ramane in structura de conducere a Federatiei internationale de haltere, dar cu o treapta mai jos, ca vicepresedinte, dupa ce in precedentul mandat a fost prim-vicepresedinte. Bine si asa, evident, mai ales ca, dupa parerea mea, la actualul congres, de la Bangkok, s-a cam lacomit, candidand si la presedintie, si pentru functia de prim-vice, si la secretar general.

Asa cum presupuneam, presedinte a fost reales, pentru al 5-lea mandat, ungurul Tamas Ajan (nu strica sa stiti ca sediul IWF, site-ul, revista oficiala, cam toata infrastructura sunt asigurate de Budapesta, c-asa-i si-n haltere…), in varsta de 78 de ani. Daca era dupa modificarile din statutele FRF dictate de Burleanu, Ajan trebuia sa dea 13 ani inapoi, ca trebuia sa-si termine viata activa in functie de conducere la 65 de ani!

* PROGRAM TV, miercuri, 31.05.2017:
11,00 Tenis de masa, Digi 2 – Campionatul mondial
12,00 Tenis, Eurosport, Eurosport 2 – Turneul de la Roland Garros
18,15 Handbal masculin, finala – Dinamo Bucuresti-CSM Bucuresti
21,00 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – CSM Iasi-FC Voluntari