Turul ciclist al Bihorului, cursa simpatica, al carei principal merit este ca se tine, ajungand, iata, la a doua editie, a programat sambata doua semietape, una dimineata, in linie, Oradea-Stana de Vale, a doua, spre seara, in centrul capitalei bihorene, un contratimp individual, ca lungime mai mult un prolog.

O data cu dealul, intalnit in mai multe randuri dimineata, pe cei 87 km, ierarhiile au fost date peste cap, semn ca diferentele de valoare intre rutieri sunt mari, impunandu-se fara probleme columbianul de 30 de ani de la Androni Sidermec Bottechia, cea mai buna echipa, de departe, Rodolfo Torres Agudelo, cronometrat in 2h22’12”.

Practic, Torres, care a fost si la editia de debut, cea din 2016, a Turului Bihorului, sosind pe locul secund atunci, a dat lovitura de gratie celor cativa colegi de evadare cu 2 km inainte de sosire, luand 28 de secunde pe aceasta distanta urmatorilor clasati, italianul Luca Chirico, care alearga pentru echipa turca Torku Sekerspor, al treilea sosind compatriotul si coechipierul invingatorului Ramiro Sosa.

Ceilalti ciclisti au venit rand pe rand, ca insirati pe ata, la distante mari unul de altul, astfel ca acesta este si podiumul clasamentului general, in aceeasi ordine si dupa micutul contratimp de seara, pe 1,9 km, castigat de rusul Ivan Balikin (Torku), inregistrat in 2’13”, secundat in aceasta proba a efortului solitar de ungurul Barnabas Peak si de austriacul Jodok Salzman. Cel mai bine clasat rutier roman in aceasta semietapa a fost Daniel Crista (Steaua), pe locul 7.

Turul Bihorului, din cate am inteles vorbind cu unii dintre prietenii aflati in caravana, va incerca sa prinda, poate chiar de anul viitor, calendarul UCI, cu sprijinul sponsorului principal, Bellotto, dar pentru a sari de la circuitul european mai sus trebuie premii mai mari. Organizatoric lucrurile stau bine, chiar si fara sprijinul incropelii numite FR de ciclism totul mergand, vorba ceea, ca pe roate.

Si pentru ca am amintit de sponsor, iata ca maine, in etapa finala, a 3-a, una de 161 km, se va pleca de la Oradea, dar unul dintre reperele principale va fi orasul Marghita, sediul Bellotto, cu sosirea din nou la Oradea, care va putea fi vazuta pe Digi Sport, unde transmisia este programata duminica de la ora 15,30.