Din nou a castigat in Criterium du Dauphine un locotenent, de data aceasta de la Sky, subalternul lui Chris Froome, Peter Kennaugh, impunandu-se la Alpe d’Huez, in etapa a 7-a a cursei ajunse la editia 69, din nou una de munte, cu catararea in premiera, spre final, de pe Sarrenne, unde, de altfel, britanicul a si trecut primul, anuntandu-si finalul detasat.

Mari lucruri, insa, nu s-au intamplat in etapa, doar o noua incercare a puterilor din partea unuia dintre favoriti, de data aceasta francezul Bardet, liderul lui AG2R La Mondiale, firma care are sediul in regiune, si care a facut o munca excelenta, apropiindu-se de varful clasamentului general. De asemenea, italianul Fabio Aru (Astana) a testat in propriile limite, nu stim ce a gasit acolo, cert este ca s-a oprit din efortul sustinut, lansandu-l din nou pe coechipierul Peter Fuglsang sa-l intreaca.

In schimb, Chris Froome nu a mai iesit la rampa mai deloc, multumindu-se cu sosirea plasata, cum se spune la cursele de hipodrom.

Recapituland etapa, in mare graba, ca se apropie meciul Simonei Halep, pe cei 168 km ai etapei a 7-a, dintre Aosta si Alpe d’Huez, a revenit britanicului Kennaugh, in 4h43’59”, urmat la 13″ de un alt britanic, Ben Swift (UAE Team Emirates), iar pe 3 de spaniolul lui Movistar (un alt locotenent…) Jesus Herrada, la 1’11”. Bardet a venit la 1’14”, reducand avansul liderului.

Lider care se numeste in continuare Richie Porte (Australia/BMC), secundat de Froome, la 1’02” si de Fuglsang, la 1’15”, ultima etapa, programata duminica, avand doar 115 km, dar deosebit de accidentati, cu 4 puncte de catarare dure intre Albertville si Plateau du Solaison.