* O cu totul alta echipa de spada a Romaniei fata de cea care a cucerit singurul nostru aur olimpic la Rio, a tinut garda sus, ca sa zic asa, cucerind o medalie, de bronz, la Europenele de scrima de la Tbilisi, dupa ce a surclasat in asalturile pentru locul 3 Estonia.

Asadar, dupa bronzul din chiar prima zi, obtinut la sabie fete de Bianca Pascu, spadasinele Amalia Tataran, Raluca Sbarcia, Greta Veres si Adela Danciu au urcat pe podium, semn excelent nu numai pentru ca ilustreaza ceea ce se numeste in sport “scoala”, un lucru foarte important, ci si ca la FR Scrima se munceste cu o continuitate remarcabila.

Asa se pare ca stau lucrurile si la canotaj, dupa cum am vazut la competitiile de obiectiv din prima parte a anului.

* Iata insa ca si un sport care nu ne-a prea adus fericirea in ultima vreme ne da vesti bune: atletismul, vineri Alina Rotaru reusind sa-si faca baremul pentru Mondialele din august, de la Londra, la saritura in lungime, cu o performanta remarcabila – 6,78 m.

De altfel, cu acest rezultat (pe care Alina l-a dublat, practic, cu un 6,72 m, dovada de constanta, intr-un concurs din Germania, la Gammertingen) Alina Rotaru s-ar fi batut la primul loc inclusiv in Liga de diamant, de la Oslo (unde americanca Tianna Bartoletta a castigat cu o saritura de 6,79 m), asta ca sa ne dam seama, printr-o comparatie la varf, de nivelul la care ne aflam.

Sper din suflet ca marele talent Alina Rotaru sa fi trecut peste sinusoida unei cariere care se anunta stralucite, revenind la ceea ce putea sa ofere atletismului romanesc. Adica, iata, poate!

* PROGRAMUL TV, duminica, 18.06.2017:

0,00 Rugby, Dolce 1 – Canada-Romania

13:00 Tenis, WTA • Digi 2 Turneul din ‘s-Hertogenbosch

15,20 Handbal M, TVR 2 – Polonia-Romania

17:00 Tenis, WTA • Eurosport Turneul din Nottingham

18,00 Fotbal, Cupa Confederatiilor, TVR 2 – Portugalia-Mexic

19:00 Fotbal, CE U21 • Digi 1 Germania – Cehia

21,00 Fotbal, Cupa Confederatiilor, TVR 2 Camerun-Chile

21:45 Fotbal, CE U21 • Digi 1 Danemarca – Italia

22:00 Fotbal, Baraj La Liga 2 • Digi 2 Tenerife – Cadiz