* Cand scriam eu ca pentru a reusi la Tribunalul de arbitraj sportiv de la Lausanne, FCSB si Gigi Becali ar trebui sa ceara o pila (in sensul de pont, idee, opinie de om priceput) de la Cristi Bivolaru, directorul executiv al adversarilor, Viitorul, altfel nu are nicio sansa, credeati ca sunt ironic, fac misto! Pai deloc!

Iata, cel mai versat om de fotbal in probleme de jurisdictie sportiva, vorbesc de sefi de club de la noi, atat prin faptul ca insusi fiul lui este jurist la FIFA, cat si ca el insusi a avut o firma cu un avocat specializat in cauze la Lausanne, Cristian Bivolaru a anuntat astazi ca o decizie a TAS va fi data dupa 14 iulie, data tragerii la sorti a turului 3 preliminar al Ligii campionilor, deci cand in urnele de la Nyon va fi Viitorul Constanta campioana, iar FCSB de pe locul 2!

A, dvs ati crezut floricelele pe campii ale lui Gigi Becali, cu procedura de urgenta, asa ca verdictul sa se dea pe 12 iulie? Gresit! Pentru ca, la TAS, care nu este un tribunal in sensul clasic, ci unul ARBITRAL, adica arbitreaza intre doua parti (inclusiv completul este alcatuit din un judecator desemnat de fiecare parte si unul de presedintele tribunalului), procedura desfasurandu-se de comun acord.

Adica, sa nu o mai lungesc, Viitorul nu va fi de acord cu procedura de urgenta, ca nu or fi sonati, asa ca boala se va lungi, s-ar putea chiar si dupa ce vor incepe meciurile din grupe. Unde, de altfel, le dorim ambelor echipe sa se califice! Poate afla si alde Becali ca “si cu asta basta!” merge la Pipera, la o bere.

* Din pacate, raman in zona asta a fotbalului din justitie si va anunt ca Mircea Sandu s-a mai procopsit cu un dosar penal, pentru luare de mita si spalare de bani, iar sotia sa, fosta doamna Alban, cu o acuzatie de complicitate la infractiunea de spalare de bani. Nu se stiu prea multe despre cauza, se pare ca Nasu’ a luat vreo 740.000 de euro spaga ca sa faca un contract sau mai multe si mai grase pentru federatie cu o casa de avocatura, iar plata a fost disimulata de doamna Sandu, fosta sotie a lui Albanezul (Dan Alban), de aici fiind spalarea de bani.

Si abia scapase fostul presedinte FRF de condamnarea de la dezafilierea Universitatii Craiova, beneficiind de graba lui Mititelu, care nu a mai avut rabdare sa treaca prin vreo 3 comisii ale FRF (unde ar fi pierdut, dar capata dreptul legal sa se adreseze, cum a facut din prima, instantelor civile, cu sanse mari sa castige, dovada ca in civil poate continua).

* Tranzactie interesanta, care ar putea dovedi cam ce vrea sa faca noua-vechea echipa de fotbal Steaua in viitor: CSA Steaua a cumparat en gros 22 de fotbalisti tineri de la un club privat, Regal Sport Bucuresti, practic grupa de 18 ani, care au evoluat in Liga a IV-a, unde vor sa joace din sezonul viitor si stelistii.

In fapt, Regal Sport este o “academie” a Atletico Madrid in Romania, care, astfel, gaseste si finalizarea proiectului oricarei astfel de intreprinderi: promovarea “productiei” la echipe de seniori.

Buna treaba, desteapta treaba, care va duce si la o concurenta serioasa cu Centrul de copii si juniori de la Steaua, in paragina, dupa ce Becali l-a lasat fara finantare. Iar daca apare, in firea lucrurilor dupa cum se vede, si o colaborare cu Atletico Madrid chiar ca viitorul Stelei suna bine. Cam ca Viitorul!

* PROGRAMUL TV, miercuri, 21.06.2017:

13,00 Tenis, Digi 4 – Turneul ATP de la Halle
13,30 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Birmingham
13,30 Tenis, Digi 3 – Turneul WTA de la Mallorca
18,00 Fotbal, TVR2 – Rusia-Portugalia (Cupa Confederatiilor)
19,00 Fotbal, Digi 1 – Cehia-Italia (CE tineret)
20,30 Tenis, Digi 4 – Turneul ATP de la Londra
21,00 Fotbal, TVR2 – Mexic-Noua Zeelanda (Cupa Confederatiilor)
21,45 Fotbal, Digi 1 – Germania-Danemarca (CE de tineret)
22,00 Fotbal, Digi 2 – Tenerife-Getafe