* Organizatorii turneului pe iarba de la Eastbourne profita din plin de desistarea mai multor jucatoare de la Birmingham (frate-frate, dar…) si acorda wild-cardurile disponibile unor vedete, intre care si Simonei Halep, numarul 2 mondial, dar si liderei Angelique Kerber, si ea dezertoare de la Birmingham.

De altfel, desi este un turneu nu foarte bine dotat, in premii si puncte (753.000 dolari), la Eastbourne vor fi prezente primele 3 jucatoare ale lumii, inclusiv Pliskova, locurile 5, 6 si 7, adica Dominika Cibulkova, Johanna Konta si Muguruza. Pe tablou figureaza si Monica Niculescu, nr. 50 in lume, care s-a trezit cu concurenta neasteptat de dura, desi ea isi facuse programul pentru o intrare in forma normala pentru Wimbledon… Asta e, sa fie sanatoasa si sa poata duce provocarea cat mai departe in turneu.

* Echipele incep sa-si anunte garniturile pentru Turul ciclist al Frantei, care debuteaza pe 1 iulie, o trupa tare, care s-a aratat in forma si in prima jumatate a anului, fiind Bora, care ii va avea drept varf de lance pe campionul mondial slovac Peter Sagan, din nou mare favorit la tricoul verde de lider al clasamentului pe puncte, si polonezul Rafal Majka, excelent pe munte, astfel ca reprezentanta sponsorului care se ocupa de ustensile de bucatarie va avea un cuvant de spus in aceasta a 104-a editie.

* Roger Federer s-a apropiat de recordul de victorii pe circuit detinut, detasat, de americanul Jimmy Connors, cu 1.256 succese, ajungand, dupa ce l-a invins pe japonezul Yuichi Sugita la Halle, la 1.100 de meciuri castigate. Interesant este ca, desi pe vremea lui se juca sensibil mai putin, Ilie Nastase se afla in continuare in Top 10 al acestui clasament exceptional, pe 9, cu 780 de victorii.

De altfel, in afara de Connors si Federer, detasati in frunte, ceilalti sunt despartiti de putine partide, de vreme ce pe 3 se afla Rafael Nadal, cu 849, desi a reusit anul acesta 10 succese finale in 3 turnee mari, Paris, Roma si Barcelona. Ia ganditi-va cat a putut aduna numai de aici si va dati seama cat de mare a fost Ilie Nastase, atat de aproape de el, iar acum tratat de niste nimeni ca un raufacator!

* PROGRAMUL TV, joi, 22.06.2017*
13:00 Tenis, ATP • Digi 4 – Turneul de la Halle

13:30 Tenis, WTA • Digi 2 Turneul din Birmingham

17:50 Fotbal, Cupa Confederatiilor • TVR 2, Camerun – Australia

20:50 Fotbal, Cupa Confederatiilor • TVR 2, Germania – Chile

21:45 Fotbal, CE U21 • Digi 1 Anglia U21 – Polonia U21

21:45 Fotbal, CE U21 • Digi 1 Slovacia U21 – Suedia U21