* Ceea ce era de asteptat s-a intamplat: de anul viitor, numarul de ciclisti intr-o echipa participanta la marile tururi va fi de doar 8, in loc de 9, Uniunea ciclista internationala acceptand, pentru ca nu a avut incotro, decizia organizatorilor de curse.

Deocamdata, masura se refera doar la Giro, Le Tour si Vuelta, unde plutonul nu va putea depasi 176 de rutieri, dar reducerea se va extinde, asa cum scriam de vreun an tot aici, la toate cursele. Evident, motivele date in vileag sunt benigne: cresterea spectaculozitatii si a securitatii, Este mai mult decat clar ca se va ajunge la un somaj masiv, banii concentrandu-se la cei mai buni, asa cum se intampla si la fotbal, sa nu ne facem iluzii.

* Pentru ca tot suntem aici, a mai aparut o noutate: Turul Frantei 2018 a fost decalat cu o saptamana, urmand sa inceapa pe 7 iulie (ultima etapa, pe 29 iulie), pentru se nu exista o concurenta prea mare din partea Cupei Mondiale de fotbal, din Rusia, unde meciurile sunt programate intre 14 iunie si 15 iulie.

Oricum, o saptamana cele doua mari evenimente vor fi in acelasi timp, dar nu se vor acoperi, intrucat in ultima saptamana la Mondialele de fotbal jocurile sunt mult mai rare, ca sa nu mai vorbim ca se disputa seara tarziu… Pe de alta parte, vazand, dupa cum se intra pe unele texte mai vechi de pe acest blog, Turul Frantei 2017, traseul in special, fiind citit de mai multe ori, semn de nerabdare dinspre iubitorii ciclismului, va promit zilele viitoare vesti din Le Tour proaspete!

* Sorana Cirstea joaca, din nou, calificari, de data aceasta la Eastbourne, turneu de 753.900 dolari, dar cu tablou la un sfert decat, de pilda, cel de la Wimbledon, dar se vede ca a ajuns la o valoare care ii permite sa scape repede de corvoada. Astfel, in primul tur al preliminariilor, romanca a invins-o in numai 46 de minute pe chinezoaica Fangzhou Liu, cu 6-1, 6-2. Ba as spune ca ii poate prinde bine, pentru ca se pregateste pe iarba, pentru Wimbledon, unde se afla deja direct pe tablou.

* PROGRAMUL TV, sambata, 24.06.2017:

13,30 Tenis, Digi 2 Turneul WTA de la Birmingham
14,00 Tenis, Digi 4 Turneul ATP de la Halle
16,00 Formula 1, Digi 1 Marele Premiu al Azerbaidjanului (calificari)
16,00 Tenis, Digi 3 Turneul WTA de la Mallorca
17,00 Atletism, Eurosport CE pe echipe
17,45 Tenis, Digi 2 Turneul ATP de la Londra
18,00 Fotbal, TVR2 Mexic-Rusia si Noua Zeelanda-Portugalia (Cupa Confederatiilor)
21,45 Fotbal, Digi 1 Italia-Germania (CE tineret)
21,45 Fotbal, Digi 2 Cehia-Danemarca (CE tineret)
22,00 Fotbal, Digi 3 Getafe-Tenerife