* Raportul Michael Garcia, privind ancheta legata de incredintarea CM de fotbal, este public, oficial, iar primul soc este afirmatia, dovedita, ca un fost membru al Comitetului Executiv al FIFA a multumit, printr-un e-mail federatiei qatareze pentru sutele de mii de euro virati dupa atribuirea CM din 2022 Qatarului.

Insa peste toate este, conform Bild, cotidianul german cu cel mai mare tiraj, asta: “Doua milioane de dolari cu provenienta necunoscuta au aterizat in carnetul de economii al fiicei de 10 ani a unui membru al FIFA”, iar informatia este completata de stirea ca “trei membri executivi ai FIFA care dispuneau de dreptul de vot au ajuns la o sarbatoare la Rio intr-un avin privat al Federatiei qatareze chiar inainte de votul de atribuire a competitiei”.

Asadar, lucrurile inca nu s-au incheiat, asa ca eu cred ca editia 2022 a Cupei Mondiale nu este batuta in cuie. In foto, emirul Qatarului…

* Finala Campionatului european de fotbal pentru tineret (U21) din Polonia se va disputa intre Germania si Spania, vineri, de la ora 21,45 (pe Digisport 1). In semifinalele de marti, Germania a trebuit sa-si demonstreze calitatile psihice, impunandu-se cu 4-3 la loviturile de departajare (2-2 dupa prelungiri, dar englezii au condus cu 2-1 la pauza), in timp ce Spania, cea mai titrata echipa de tineret de pe continentul nostru (asa ca La Liga nu este numai Messi sau Ronaldo…), cu 5 victorii finale, a dispus cu 3-1 de Italia.

* Campionul mondial de box filipinez Manny Pacquiao pare sa se plictiseasca in postura de senator, incercand din nou sa-l provoace pe americanul Floyd Mayweather, cel care i-a cam subtilizat “meciul secolului” din 2015, de la Las Vegas. La 39 de ani, asiaticul, recordman al numarului de centuri cu diamante la categorii diferite, nu mai putin de 8, se pregateste sa-l infrunte duminica pe australianul Jeff Horn, in primul meci desemnat de internauti.

In fapt, intr-o operatiune inedita de marketing oamenii senatorului filipinez au lansat iubitorilor boxului provocarea sa aleaga ei viitorul adversar pentru centura mondiala WBO a semimijlociilor, iar acestia au votat in numar foarte mare pentru australian. Gala va fi gazduita de Brisbane , pe un ring amenajat in Lang Park, o arena de rugby cu 55.000 locuri.

* PROGRAMULT TV, joi, 29.06.2017:
13,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Eastbourne
13,00 Tenis, Eurosport – Turneul ATP de la Eastborne
13,00 Tenis, Eurosport 2 – Turneul de la Wimbledon (calificari)
15,00 Tenis, Digi 3 – Turneul ATP din Antalya
21,00 Fotbal, TVR2 – Germania-Mexic (semifinala 2, Cupa Confederatiilor)