* “Todos imaginábamos que Cristiano podría ponerse la capa de héroe como en la final de Milán lanzando el penalti decisivo, el quinto, pero por ahí irrumpió Claudio Bravo para vestirse de Duckadam.

El rumano fue un portero que alumbró mi juventud después de que en la final de la Copa de Europa de 1986, jugada en Sevilla, le parase cuatro penaltis al Barça firmando la página más gloriosa de la historia del Steaua.”

Citatele sunt dintr-un editorial aparut astazi in celebrul cotidian spaniol As, sub semnatura lui Tomas Roncero, articol dedicat primei semifinale a Cupei Confederatiilor, in care Chile a obtinut calificarea cu 3-0 in fata campioanei Europei, Portugalia, dupa ce portarul sud-american Bravo a aparat tot ce i s-a tras, adica suturile trase de cei mai recomandati lusitani pentru acest razboi al nervilor, Quaresma, Moutinho şi Nani. Intr-adevar, Bravo a imbracat tricoul lui Duckadam!

* Ne bucuram, iata, ca dupa 31 de ani extraordinara isprava a aradeanului nu a fost uitata, el ramanand un jalon in istoria fotbalului. A doua semifinala este joi seara, la Soci, de la ora 21,00, intre Germania si Mexic, pe TVR2 si TVRHD.

* A trecut aproape neobservata o reforma de talie in tenisul mondial, anume faptul ca anul viitor finalele Cupei Davis si Fed Cup se vor desfasura la Geneva, intr-un nou format, conform deciziei Consiliului director al ITF.

Cele doua finale fac parte din World Cup of Tennis, iar timp de 3 ani se vor disputa la Palexpo, din Geneva, care a obtinut organizarea la concurenta cu Copenhaga, Istanbul, Miami, Torino si Wuhan.

Poanta cea mai tare este ca planul complet de reforme va fi supus adunarii generale a ITF din august, iar locul desfasurarii reuniunii este, tineti-va bine, Ho Si Min, capitala Vietnamului. Ce-are tenisul cu Ho Si Min, greu de priceput…

* Pana la urma, incaierarea dintre Lewis Hamilton si Sebastian Vettel de la Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului din Baku nu va ramane cu sanctiunea luata pe picior (stop-and-go de 10 secunde pentru Vettel), FIA anuntand deschiderea unei anchete serioase.

Afacerea Vettel-Hamilton nu este inca incheiata. La trei zile dupa incidentul dintre cei doi piloti sub regimul masinii de securitate, germanul coniderand ca britanicul a franat brusc in fata lui, FIA a anuntat ca va reexamina acrosajul. “Vom analiza mai bine cauzele incidentului, pentru a evalua daca sunt necesare si alte sanctiuni. Rezultatul va fi comunicat inaintea Marelui Premiu al Austriei (9 iulie).

Parerea mea, care se pare ca a inceput sa incolteasca si in alte minti, mai luminate, oricum cu putere de decizie, este ca si provocarile gen Hamilton trebuie pedepsite. Sa vedem ce va fi.

* PROGRAMUL TV, vineri, 30.06.2017:
10,00 Tenis, Digi 2 – Turneul ATP din Antalya
13,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Eastbourne
15,00 Tenis, Digi 3 – Turneul ATP din Antalya
17,00 Tenis, Eurosport – Turneul ATP de la Eastbourne
21,45 Fotbal, Digi 1 – Finala CE de tineret, Germania-Spania