* Comitetul international olimpic a facut o judecata solomonica, “si tu ai dreptul, si tu ai dreptul” in privinta atribuirii Jocurilor Olimpice de vara din 2024 si 2028, stabilind ca in toamna, la Sesiunea de la Lima (Peru) va folosi pentru prima oara sistemul dublei alegeri, idee venita, daca tin eu bine minte, de la FIFA.

Asadar, este sigur ca JO de dupa Tokio-2020 vor avea loc la Paris si Los Angeles, problema fiind in ce ordine. Daca imi permiteti o parere, cred ca Parisului i se va incredinta editia din 2024, pentru ca se face un secol de la precedentele Jocuri pariziene (cele care au marcat debutul Romaniei in palmaresul olimpic, cu bronzul de la rugby… din 3 echipe participante, sa nu uitam), iar metropola californiana (a 5-a economie a lumii, singura, daca nu stiati) in 2028.

Pentru aceasta rezolvare pledeaza mai multe lucruri, nu numai centenarul, ci si faptul ca Parisul are deja o vechime deja considerabila la candidaturi ratate, iar SUA au avut deja intreceri in 1996, la Atlanta, probabil cel mai prost organizate din ultima jumatate de secol, dar cu meritul ca acolo este sediul Coca-Cola. Adica, vorba aluia, si-au luat tainul…

* Daca va faceati vreo iluzie cu stadionul Dinamo, dragi prieteni dinamovisti (inclusiv din cartier, din Floreasca), luati-va de-o grija, nu se va moderniza nicio arena, este “prevazut” pentru alte scopuri. De ce zic asta? Pai simplu, sefa Ministerului de Interne ne-a anuntat, cu un ton dur, de s-au speriat vreo doi soricei injectati, ca va initia o actiune in instanta, in legatura cu asocierea dintre CS Dinamo si Asociatia FC Dinamo.

Intalniri de lucru, alea-alea, dupa 3 luni “initiaza”, sesizarea DNA, sunt prea imbatranit in rautatile din jur sa mai cred in vrajeala asta obosita. Un singur lucru trebuia facut, in 2 ore, fie si ziua, nu numai noaptea: anularea Hotararii de Guvern care da niste drepturi aiurea unei asociatii de doi lei, dar plina de nume de smecheri (o am, sunt vreo suta, te doare mintea), pe “termen nelimitat”.

Daca ati vazut vreodata incredintari de bunuri pana la Judecata de Apoi (ca asa puteau sa scrie, macar “ne radeam” si noi), adica sine die, for ever, fara numar (de ani, de bani i-o fi numarat cineva). Va dati seama, justitie (in vacanta), vreo 2-3 ani, cu apel, una-alta, in 2020 se disputa Euro, prieteni, despre ce vorbim noi aici?

* Organizatia mondiala a boxului (WBO) a confirmat victoria australianului Jeff Horn in meciul cu superstarul filipinez Manny Pacquiao, dupa ce a revizuit punctajul final. “Dupa ce am verificat, s-a constatat ca se poate stabili ca Pacquiao a castigat 5 runduri, iar Horn – 7, astfel ca Jeff Horn este castigatorul luptei”, se arata intr-un comunicat WBO. Si daca le iesea invers, ce faceau, schimbau decizia dupa o luna? Penibil.

PROGRAM TV, miercuri, 12.07.2017:
14,00 – Ciclism, Eurosport – Turul Frantei
15,00 – Tenis, Eurosport 2 – Turneul de la Wimbledon
18,30 – Tenis, Eurosport – Turneul de la Wimbledon