* Bobii par sa fi cazut pentru ca Roger Federer sa ajunga din nou nr. 1 mondial, dupa ce a ajuns in sferturi la Montreal, iar Rafael Nadal, celalalt pretendent la coroana lui Andy Murray, pe cale de a fi detronat, pentru ca, accidentat, lipseste de aici si va lipsi si de la Cincinnatti, a pierdut, spre uimirea tuturor, in fata unui canadian de 18 ani!

Aceasta situatie se datoreaza, cred, atat talentului imens al lui Roger Federer, dar si modului mai cumpatat, mai echilibrat in care si-a facut elvetianul programul de 36 de ani (impliniti in august, cum vedeti din poza, am dat-o ca mai sunt si altii nascuti in aceasta luna, inclusiv cel ce scrie chestia asta, anume pe 13…), asta in vreme ce Rafael Nadal, poate la fel de uzat dupa o cariera atat de inalta, s-a lacomit, jucand mai mult.

* Concret, Rafa a pierdut in fata lui Denis Shapovalov, cum spuneam, 18 ani, nr.143 ATP, tocmai din lipsa de prospetime (4-6, 6-4, 7-6, cu 7/4 in tie-break, dupa 0-3 pentru canadian), pentru ca l-a lasat bruma de forta de care a avut nevoie pe final. In schimb, Federer, desi perpelit serios de David Ferrer, castigand chinuit, cu 4-6, 6-4, 6-2, a avut o evolutie exact pe dos fata de Nadal.

Sa vedem ce va fi si la Montreal, ca pana acum Simona Halep ne-a facut sa stam cu ochii largi deschisi pe Toronto…

* Nu puteam scapa de telenovela Neymar, asa ca s-a labartat vineri peste tot stirea ca brazilianul de 222 milioane de euro (adica dati, nu ca atat ar face…) FFF a primit Certificatul International de Transfer de la omoloaga spaniola, asa ca va putea juca in etapa a doua a Ligue 1, pentru PSG, la Guincamp.

Necazul este ca aceasta tranzactie exagerata (in Dilema Veche, Radu Naum lanseaza o teorie interesanta, ca ar fi o ambitie politica, pur si simplu, a qatarezilor sa-si arate muschii potenti in fata boicotului celor din jur, fotbalul devenind doar un protest) face, dincolo de orice explicatie logica, prozeliti, Real Madrid anuntand ca Isco are o clauza de reziliere de, tineti-va bine, 700 milioane de euro!

Penibil, iar daca ne gandim ca se vorbeste ca Realul i-ar fi pus lui Cristiano Ronaldo o clauza similara de 1 miliard de euro ajungem la balamuc, zau asa! Pentru ca, iata, pot exista motive ca, pentru prestigiu, marketing politic (cum spune Naum) sau, poate, spalare de bani en-gros, sa se trezeasca unii si sa dea banii astia, ca tot sunt doar pe hartie, distrugand orice reper in mintile oamenilor obisnuiti!

*PROGRAMUL TV, sambata 12.08.2017:

11:00 Fotbal, Liga 2 • Digi 1 Pandurii Tg. Jiu – Chindia Târgoviște11:00 Fotbal, Liga 2 • Digi 1 Pandurii Tg. Jiu – Chindia Târgoviște
14:30 Fotbal, Premier League • Eurosport 1 Watford – Liverpool
16:00 Fotbal, Liga 2 • Digi 1 ASU Timișoara – FC Arges
18:00 Fotbal, Franta • Digi 2 Nantes – Marseille
18:30 Fotbal, Liga 1 • Dolce 1, Digi 1, Look Concordia Chiajna – Juventus
19:30 Fotbal, Premier League • Eurosport 1 Brighton – Manchester City
20:00 Tenis, WTA • Digi 2 Rogers Cup
21:00 Fotbal, Liga 1 • Dolce 1, Digi 1, Look FCSB – Astra Giurgiu
21:00 Fotbal, Franta • Digi 3 Bordeaux – Metz
21:00 Fotbal, Franta • Digi 4 Toulouse – Montpellier

21,15 Atletism, Eurosport – CM de la Londra

22,00 Tenis, Digi 2, Dolce 2 – Turneul ATP de la Montreal

23,00 Fotbal, SUA, Eurosport – Seattle-Kansas City