* Sunt sigur ca regretatul Ioan Chirila se rasuceste in mormant, dupa atacurile fara nicio noima ale fiului lui, antrenorul de fotbal fara fotbal Ionut Chirila il besteleste de 2 episoade in Gazeta Sporturilor pe Mircea Lucescu!

Inainte de a va povesti cum mi-am format convingerea de mai sus, iata ce se publica in GSP, joi fiind episodul 2: “EXCLUSIV Ionut Chirila: “Am fost dat afara de Securitate. Mircea Lucescu a numit antrenori incompetenti la Dinamo si Astra sa-i tină locul cald lui Razvan”.
Dincolo de absurdul afirmatiilor, cu securitatea (mai avea de spus si de bolsevism, ca vad ca de 30 de ani tot bolsevicii lui Lenin ne conduc prin politica, asa zic “comunicatorii”), iata o scurta amintire cu marele jurnalist si scriitor (si traducator, din Cehov, daca nu stiati, de pilda) Vanea Chirila.
Eram mai multi gazetari romani in trenul de la Napoli la Genoa, cale lunga, drum de fier, la Il Mondiale 90. Evident, discutii in multele ore petrecute, iar la un moment dat au inceput sicanarile: “Lasa ca tu esti dinamovist, tu rapidist, iar tu esti stelist, tii cu Stiinta, nu te mai da obiectiv”. la care Vanea a taiat-o tuturor: “Eu nu sunt niciuna din astea, eu sunt Lucist!”. Pe fata, fara discutii, omul admira un antrenor (multi au facut-o, iar in meseria asta este ca si cum ai fi neutru, ca un antrenor se duce la o sumedenie de cluburi, ca sa nu mai spun ca prietenia temeinica nu-i vorba de ocara, nu?).
Iar acum fiul lui, incarcat de ura neimplinirii (cum zicea un mare scriitor “Ranchiuna este memoria prostului”) murdareste pana si amintirea tatalui lui…
* Un comentariu pe FB la o postare de zilele trecute facuta de mine pe acest blog, dar preluata si pe retea, “Stadionul Dinamo se va construi, dau asigurari Carmen Dan si Adi Mutu, dar unde?”, mi-a confirmat doua convingeri: varianta FC Dinamo in liga a IV-a, despre care a dat, primul, Fanatik, se confirma, iar stadionul Dinamo nu se va construi sau, ma rog, moderniza, in veci!
Confirmarea a venit pe 16 august, iar convingerea mi s-a cimentat pentru ca postarea de care vorbesc a fost facuta de un om de fotbal implicat in “proiectul FC Dinamo, varianta Badea”. Iata primele randuri, reamintesc la intrebarile daca si unde se va construi stadionul Dinamo. Redau copy-paste:

 

“Se va construi cu siguranta dar in alta parte sau dupa ce i se vor da d-lui Badea tot ce este stipulat in hotararea guvernamentala. Vedeti ca tot printr-o H.G. o jumatate din Baza de la Snagov a fost data lui Dinu Patriciu care si-a construit o casa de dimensiuni uriase de catre fostul CNEFS iar Baza sportiva Progresul a fost data la schimb de catre CNEFS, Bancii Nationale pentru 500.000 dolari cu care s-a achizitionat o tipografie. Vedeti ce s-a intamplat cu toate terenurile din Parcul Herastrau care erau ale CS Progresul si cu tertenurile de tenis ale BTT.”
Aici as face si o observatie: nu stiu cum a fost cu Baza Snagov si Dinu Patriciu, dar sigur este ca la BNR retrocedarea a fost absolut legala, parcul fusese nationalizat, iar Banca avea documente clare pe ea. Ca a distrus-o complet din punct de vedere sportiv si nu a avut macar vreo secunda preocuparea de a colabora pentru iesirea la liman atat cu propriile interese, cat si cu cele ale sportului si comunitatii, asta e alta chestie si, vorba ceea, cine poate oase roade.

 

Dar prea sunt unii lacomi, inclusiv domnul Badea care nu mosteneste parcul Dinamo de la mamitica lui, ca sa fie comparat cu BNR!
Profit de postare ca sa va dau si programul tv de maine, ca nu-i mare lucru.
* PROGRAM TV, vineri, 18.08.2017:

18,00 Tenis, Digi 2 si 3 – Turneele WTA si ATP de la Cincinnati

21,00 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – Astra-CSM Iasi

21,15 Fotbal, Dolce 3 – Leganes-Alaves

21,30 Fotbal, Eurosport 2 – Bayern Munchen-Bayer Leverkusen

21,45 Fotbal, Digi 4 – Metz-Monaco

23,15 Fotbal, Digi 3 – Valencia-Las Palmas