* Lui Horia Tecau ii merge excelent la US Open, in ambele probe in care s-a angajat ajungand in semifinale: mai intai, la dublu masculin, alaturi de olandezul Jean-Julien Rojer, inca de marti seara, cei doi invingand fara drept de apel, cu 6-1, 6-2, cuplul Jamie Murray (Marea Britanie)/Bruno Soares (Brazilia), apoi, miercuri dimineata, ora noastra, cand impreuna cu americanca Coco Vandeweghe a dat din nou peste Bruno Soares, care a facut pereche cu Timea Babos, castigand cu 4-6, 6-1, 10-8.

Coco Vandewenghe este o specialista a dublului mixt, dupa ce a jucat finala si anul trecut la New York, iar in pereche cu Horia Tecau au ajuns in aceeasi faza la Australian Open. La fel se poate spune si de Horia Tecau, ba mai mult, de vreme ce constanteanul chiar are un trofeu la Melbourne, in 2012, cu Bethanie Mattek-Sands, precum si o finala, tot acolo, cu indianca Sania Mirza.

* Eu nu cred in semne, dar in semnale concrete, da. Iata, Belgia, una dintre tarile alese drept gazda pentru finala Campionatului european de fotbal din 2020, este pe cale sa renunte la aceasta onoare, dar mai ales responsabilitate, din cauza intarzierii lucrarilor de constructie la unul din stadioanele din Bruxelles. Dupa cum scrie presa belgiana, un responsabil al federatiei belgiene a anuntat acest lucru, cinstit, pe fata, fiind vorba de arena pe care se disputa partidele, cele pentru pregatire fiind gata bine-mersi.

Acum care este semnalul? Pai nu e evident? Bucurestiul, care s-a angajat sa fie unul dintre cele 13 orase de pe continent, cu partide la Euro-2020, stiti cumva sa fi miscat si altceva decat hartii si aerul degajat de vrajeala continua numita discurs in ce priveste cele 4 arene de antrenament si linia de metrou pe care s-a angajat sa le termine, cu 2 ani si jumatate inainte de receptionarea lucrarilor?

Parca vad ca ne agatam cu ghearele si cu dintii de exemplul Belgiei si ne dam deoparte, mai ales ca se vor gasi avocati inflacarati pentru asta, care vor da exemplul EuroBasket de la Cluj, din zilele astea, lasate cu inversunare intr-un anonimat total, parca tocmai pentru a demonstra ca nu e bine sa ne bagam in chestii de-astea, ca nu intereseaza pe nimeni…

* Marele Fotbalist Nicolae-Culae Lupescu, international participant la turneul final al CM din 1970, din Mexic, a incetat din viata la 76 de ani. Campion cu Rapid la acel titlu legendar din 1967, tatal altui mare international, Ionut Lupescu, a mai evoluat 4 ani la Admira Wacker, in Austria. Probabil de aici, inclinatia lui Ionut spre fotbalul de expresie germana si educatia riguroasa. Fundas central de plasament si inteligenta a jocului, in pofida fizicului nu din cale afara impresionant, Culae Lupescu va fi inmormantat sambata la cimitirul Belu Catolic, anunta LPF.

* PROGRAMUL TV, joi, 07.09.2017:
14,30 EuroBasket, TVR HD – Cehia-Croatia
15,45 Ciclism, Eurosport – Turul Spaniei
16,00 Ciclism, Eurosport 2 – Turul Marii Britanii
17,15 EuroBasket, TVR HD – Ungaria-Spania
19,00 Tenis, Eurosport, Eurosport 2 – US Open
20,45 EuroBasket, TVR 2 – Romania-Muntenegru