Circoteca demiterii consumatorului fruntas de cocaina, un exemplu pentru tineri (ca o echipa nationala fix asta e, un exemplu), Christoph Daum, imi suna a alta combinatie cu parandarat la greu, doar daca nu si-or fi facut deja, cat de cat, ca omul e lacom, baietii lui alde Burleanu plinul si renunta la golania asta fara margini.

Mai intai sa va spun, desi probabil stiti, ce s-a intamplat luni: pentru ca nu stiau cum sa se fofileze de la deschiderea anului scolar, membrii Comisiei tehnice a FRF, adica specialistii muc si sfarc ai fotbalului nostru in materie de tactica si tehnica (de marketing si alte vulcanizari se ocupa altii), s-au intalnit sa discute ce fac cu Christoph Daum. Evident, Comisia tehnica executa ordine, nu analizeaza, emite pareri calificate, face strategii, ci discuta daca se reziliaza, la comanda, contracte.

Ei bine, surpraiz, surpraiz, directorul tehnic Mihai Stoichita a spus dupa mai multe ore in care cred ca in sala de sedinte s-a jucat “X si O”, dar a durat ca sa zica lumea ca se munceste, ca “majoritatea membrilor comisiei recomanda rezilierea contractului tehnicianului german Christoph Daum”. De fapt “pentru demararea procedurilor”, masura de siguranta pentru decidentul unic: Razvan Burleanu!

Adica fix cel care l-a numit, fara sa arate contractul, fara sa se stie conditiile rezilierii, mana libera pentru manevre, dolosive, vezi bine, cum spun juristii: daca iese un ce profit care merita, adica suma babana, nu asa, ca deja unii sunt milionari, le-a crescut pretul, nu se mai uita la maruntisuri, ii reziliaza contractul inainte de termen, dupa care trebuie sa-i plateasca oarece despagubiri neamtului.

Daca insa miroase ca “nu se merita”, unicul decident, lumina de la Rasarit (Bacau) o mai lalaie pana la ultimele 2 meciuri, care se incheie in mai putin de o luna, adica pe 5 si 8 octombrie, dupa care “haidi, pa, imi pare rau nea Cristoafe, dar imi pun toata lumea in cap, iar anul viitor sunt alegeri”. Ala, neamtul, cu conturile garnisite cu peste 1 milion de euro pe nimic, isi vede de drum. Si gata, fraierii bat din buze, toata lumea fericita si cu lacrimi pe obraji.

Desi, evident, pe mine nu mai intreaba nimeni, va spun ce as face eu, dupa jignirile fara numar pe care le-a adus Daum fotbalistilor si fotbalului romanesc (de pilda “pot sta si Mourinho si Guardiola pe banca, asta e valoarea jucatorilor”, uitand sa spuna ca marii tehnicieni au bun simt, asa ca, neantrenand, ca si nefericirea lui, echipa nationala nu s-ar baga).

Pai la meciurile cu Kazahstan, de pe 5, de acasa, si la cel din deplasare cu Danemarca, as pune o comisie pe banca, cu director tehnic fioros, cu 3 antrenori reputati, eventual de la cluburile care dau jucatori la lot, si i-as cenzura in vazul lumii orice miscare, orice indicatie, supunand-o la vot, acolo, pe teren! Ca la scolile ajutatoare!

Pai nu are nevoie de asa ceva daca in 8 meciuri intr-o grupa la urma-urmelor usoara strangi 9 puncte, dintre care 6 de la Armenia, la primul joc cu om eliminat si 11 m din primul minut, iar la al doilea cu gol marcat in prelungiri, dupa o lesinatura de meci cum rar mi-a fost dat sa vad!

Ei bine, pentru acest bilant batjocoritor, cel mai slab, cu date certe, cu statistici, cu dovezi, din istoria vreunui selectioner al echipei nationale a Romaniei din istorie, de fapt trebuie sa fie vorba de demisia celui vinovat: Razvan Burleanu, cel care a tratat cu un antrenor la pensie, dar fara un minut la vreo nationala, a semnat si a prapadit milioane de euro (lefuri, inclusiv la tot staff-ul).

Aflu dintr-un text al fermecatorului stilist, confratele Boanchis, ca la Podgorica, vazand popularitatea de care se bucura in Muntenegru Mile Belodedici, alde Burleanu nu l-a inclus in delegatia federala invitata la banchetul obisnuit, oferit de gazde. Drept pentru care Savicevic, presedintele federatiei muntenegrene, mare fotbalist, a dat mana cu neavenitii din fata lui si a plecat!

Cea mai mare groaza a mediocrilor este ca pot fi concurati de adevaratele valori, drept pentru care fac astfel de gesturi de fiinte decerebrate!