* Cum era de asteptat, editorialul zilei de miercuri al site-ului oficial al WTA este consacrat victoriei superbe a Simonei Halep in fata Mariei Sarapova, romanca cedand “doar 4 ghemuri… pentru a ajunge in primele 8 la China Open”.

“Nr. 2 Simona Halep a devenit prima jucatoare calificata in sferturile de finala ale China Open, cu un succes fara contestatie, care a marcat prima sa victorie impotriva Mariei Sarapova, si inca extrem de detasat: 6-2, 6-2. Astfel, Halep a razbunat infrangerea de la US Open, suferita luna trecuta, plimbandu-se, pur si simplu, in fata Sarapovei la Beijing. Ea a rupt vraja pe care o avea rusoaica asupra ei, cu o performanta mai mult decat clara, intr-o ora si 12 minute”, se arata in comentariul WTA.

Dupa ce descrie desfasurarea primului set, subliniind faptul ca acum si-a pierdut Simona pentru prima si singura data serviciul, comentariul specialistilor circuitului feminin remarca: “Cu un serviciu exceptional, Halep a pierdut doar 3 puncte in 4 ghemuri in care a repus mingea in joc in al doilea set, dubland aceasta reusita cu un joc uluitor de pe fundul terenului”, iar acest succes “abia anunta urmarea” in turneu, in sferturi Simona Halep “urmand sa joace cu invingatoarea dintre detinatoarea titlului, Agnieszka Radwanska si Daria Kasatkina, care a invins-o saptamana trecuta la Dongfeng Motor Wuhan Open”.

* Miercuri, la lucrarile Comisiei economice de industrii si servicii a Senatului Romaniei s-a discutat, in prezenta lui Ion Tiriac, despre soarta Arenei Progresul, cum este cunoscuta baza sportiva din Parcul cu Platani, un anunt interesant fiind legat de faptul ca Banca Nationala, proprietara terenurilor sportive aflate practic in paragina acolo a stabilit o valoare de 35 milioane de euro, in cazul in care Primaria Bucurestiului sau MTS vor sa preia obiectivul.

Din punct de vedere strict legal, a spus ministrul Marius Dunca, o initiativa legislativa sau o ordonanta de urgenta nu ar putea rezolva problema, trebuind sa se ajunga la o intelegere cu BNR. Tot ministrul sportului a facut si o afirmatie, din cate stiu eu, gresita, spunand ca BNR “a cumparat cladirile in 1991, cand le-a vandut MTS”, dar lucrurile nu au stat deloc asa, una ca nu era vorba de Ministerul Sportului (nu si al Tineretului, macar atat ar fi trebuit sa stie), alta ca de fapt acel parc era proprietatea BNR dinainte de al doilea razboi mondial, revenind la proprietar.

Una-i una, alta-i alta, ar trebui sa se gaseasca o formula valabila, mai ales ca Primaria Generala arunca banii pe fel de fel de chestii (inclusiv pe echipe de suedeze si alte natii…), asa ca ar putea rascumpara baza. Altfel, Ion Tiriac a spus-o clar: Openul masculin ramane definitiv, de anul viitor, la Budapesta (unde il transferase doar provizoriu, sperand ca intre timp lucrurile sa se rezolve la Bucuresti), iar turneul WTA va disparea si el, nemaiputandu-se juca pe improvizatiile de acum.

* PROGRAMUL TV, joi, 05.10.2017:

07:30 Tenis, WTA • Digi 2 Turneul din Beijing

17:15 Handbal M • Digi 2, Telekom 2 HC Odorhei – Dunarea Calarasi

17:30 Handbal M • TVR HD Potaissa Turda – HC Vaslui

18:00 Baschet F • Digi 3 U Cluj – Satu Mare

19:00 Fotbal, Preliminarii CM 2018 • Digi 1 Armenia – Polonia

19:00 Handbal • Telekom 1 Steaua – Poli Timisoara

21:45 Fotbal, Preliminarii CM 2018 • Digi 1 Anglia – Slovenia

21:45 Fotbal, Preliminarii CM 2018 • Digi 2 Scoția – Slovacia

21:45 Fotbal, Preliminarii CM 2018 • Digi 3 Muntenegru – Danemarca

21:45 Handbal M • Digi 4 Kadetten Schaffhausen – Corenje Velenje

21:45 Fotbal, Preliminarii CM 2018 • TVR 1 ROMANIA-KAZAHSTAN