Perechea romano-olandeza Horia Tecau/Jean-Julien Rojer a fost nominalizata, intre alte 14, dar cu mari sanse de succes, pentru titlul de cel mai bun dublu masculin din tenisul actual, alegerea fiind facuta de cititorii site-ului ATP, asa ca poftiti la click-uri!

Nu de alta, dar cei doi, sudati la inalt nivel de destul timp, chiar au avut un an exceptional castigand 3 titluri, dar cu prezente constante la toate marile competitii in fazele finale, ca sa nu mai vorbim ca sunt deja calificati la Turneul Campionilor din Londra, unde detin trofeul deja.

* Iata ca in tenis, la dublu ne merge bine, si la baieti, dar si la fete, Raluca Olaru si noua ei colega, de anul acesta, ucraineanca Olga Savciuk, prezente, datorita rezultatelor la WTA Elite Trophy, de la Zhuhai (China), dotat cu premii totale de 2,2 milioane dolari, obtinand victoria in primul meci, in Grupa Lotus. Cele doua au dispus cu 6-3, 7-6 (3), de cuplul chinez Chen Liang/Zhaoxuan Yang, asigurandu-si 20.000 de dolari.

Acest turneu este, si la simplu, si la dublu, un fel de Turneul Campionelor 2, adica reuneste jucatoarele si cuplurile care nu au prins Turneul Campioanelor de la Singapore, adica primele 8. Va amintiti, poate, ca si Simona Halep s-a impus o data in acest turneu, la Sofia, un pas important spre pozitia pe care a ajuns acum, locul 1 in lume.

* In Cupa Davis, in primul tur al Grupei a II-a din cadrul zonei Euro-Africane, unde am cazut dupa 0-5 in Israel saptamana trecuta, echipa Romaniei va intalni, conform tragerii la sorti, Luxemburgul, meciul fiind programat pe 4-5 februarie (se va juca dupa noul sistem, in doua zile, cu partide ‘cel mai bun din 3 seturi’), la noi in tara.

Stati, nu va bucurati. Una ca, daca este ocupata sala din Cluj-Napoca nu stiu unde ne-am putea onora postura de gazda, iar alta ca Luxemburgul are un jucator de locul 26 ATP, pe Gilles Muller, iar daca nu alegem joi o conducere ca lumea, iar ne trezim fara cei mai buni jucatori, in semn de protest fata de cum se cheltuiesc banii castigati la FRT tocmai de la aceasta competitie.

Adica, e de notorietate in tenisul nostru, pe deplasari de sotii, prieteni si colaboratori, nu pentru stimularea jucatorilor!

* Sport serios, rugby-ul isi studiaza dosarele din timp. Inca inainte cu 2 ani de editia viitoare a Cupei Mondiale, din Japonia, din 2019, World Rugby se afla deja la a 2-a lectura a documentelor legate de candidaturile pentru 2023, iar studiul este cat se poate de serios, la virgula.

Judecati si dvs, deja a fost anuntata ierarhia candidatelor dupa “gradul de satisfactie”, dupa criteriile de evaluare, primul loc fiind ocupat de Africa de Sud – 78,97%, urmata de Franta – 75,88% si Irlanda – 72,25%.

Decizia se va lua, prin votul de pe 15 noiembrie al federatiilor nationale si confederatiilor regionale, iar unul dintre argumentele forte a fost, cred, ca guvernul de la Pretoria a si acordat un ajutor financiar federatiei sud-africane de 170 milioane euro.

La noi, tin sa va anunt, nu numai ca nu se stie ce buget va avea sportul romanesc, in intregime, pe 2018, dar nu se stie nici cate federatii vor fi bugetate, vorbindu-se insistent de doar 15, cele “cu rezultate la Jocuri, CM si CE si traditie”. Iata cercul vicios: nu ai rezultate, nu ai bani, nu ai bani nu poti face rezultate, ne invartim in jurul cozii naparlite!

* PROGRAMUL TV, miercuri, 01.11.2017:
07:15 Ciclism • Eurosport 2 Turul Hainan
12:00 Tenis, ATP • Digi 3 Turneul din Paris
17:00 Handbal F • Digi 3 HCM Rm. Valcea – HC Zalau
17:00 Volei M • Digi 4 Zalau – Craiova
17,30 Handbal F – TVR HD Rapid-Roman
18:30 Baschet M • Digi 3 Lukoil Academic – U-BT Cluj
19:00 Fotbal, Liga Campionilor • Telekom 1 Besiktas – AS Monaco
19:30 Handbal, Cupa EHF • Digi 4 Flensburg – Celje
20:45 Hochei, CHL • TVR HD Zurich – Nottingham
21:45 Fotbal, Liga Campionilor • Telekom 1 Tottenham – Real Madrid
21:45 Fotbal, Liga Campionilor • Telekom 2 Napoli – Manchester City
21:45 Fotbal, Liga Campionilor • Telekom 3 Liverpool – Maribor
21:45 Fotbal, Liga Campionilor • Telekom 4 Dortmund – Apoel