* Dupa aproape 8 ore (cu 2 de pauza), intr-o aiureala generala, Adunarea Generala a Federatiei romane de tenis s-a incheiat intr-o coada de peste, ce spun eu, de casalot.

Unii participanti, contactati dupa prapad, mi-au spus ca, sigur, rezultatele unui vot in bloc, nemaivazut (s-a votat, ilegal, pentru ca nu exista in statut asemenea prorogare, ramanerea in functii a presedintelui George Cosac si a actualului Comitet Director, toti expirati de 8 luni) vor fi anulate de MTS, ca si, aproape sigur, finantarea pe anul viitor.

De altfel, asa s-au pronuntat si cei doi reprezentanti ai Directiei juridice de la minister, Damian Vicentiu Stan si Cristian Sandu, motivele fiind clare: exista o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie prin care membrii FRT sunt, legal, 54, dar actuala conducere a convocat toate creatiile artificiale, adica vreo 350 (si au venit sub 200, nu au gasit si ei niste baieti pe strada sa-i aduca sa voteze, ii invatau ca sunt de la…), o balacareala a “sportului alb”, inventatorul fair-play-ului de care mi se cam face sila.

* Poate va voi tine la curent cu rezolvarea, dar deja mi se apleaca de la atata lipsa de educatie, tradusa in lipsa de rezultate in competitia strict sub egida federala, adica, ati vazut acum o saptamana, Cupa Davis.

Apropo, pe ici-pe colo s-a strecurat si informatia ca Florin Segarceanu este noul capitan-nejucator la FedCup. Sa vedem si cine va fi si in locul lui Andrei Pavel la Cupa Davis, plecat in staff-ul unei reprezentante adevarate a tenisului romanesc, Simona Halep.

* Scriam mai zilele trecute ca moda asta cu cluburi inventate, doar pentru vot, a fost dusa la ultima consecinta de Federatia de ciclism, care are 20 de antrenori si vreo 90 de cluburi, va dati seama de aiureala. Ei bine, cei de la FRT vor putea vedea si care sunt consecintele unor asemenea smecherii ieftine.:

Dupa ce, desi prapadit in urma conducerii dezastruoase din ultimii ani, incepusem, timid si fara rezultate, pentru ca pauza in sport marcheaza greu valorile, ciclismul nostru incepuse sa scoata capul in lume, ultima oara la Europenele de velodrom de la Berlin, iata ca acum nu vom mai participa la ultima competitie oficiala a anului, Europenele de ciclocros (de duminica, de la Tabor, Cehia), pentru ca FRC nu numai ca nu are finantare, dar are si conturile blocate, nu poate cumpara un pachet de servetele.

Ma rog, nu poate trimite pe nimeni la competitie, ca nici bani de inscriere nu pot fi trimisi la organizatori, iar despre blocarea conturilor eu am scris, tot aici, de la inceputul anului, de cand unul dintre sponsorii seriosi, cu cele mai bune intentii, Bellotto, si-a dat seama de pericolul reprezentat de colaborarea cu actuala federatie si nu numai ca a incetat ajutorul, dar a dat si in judecata numita conducere, castigand, inclusiv suma ceruta (ceva pe la 30.000 euro).

* S-a stabilit programul CM de rugby din 2019, chiar inainte de a fi cunoscute ultimele calificate (ce va spuneam eu ca acest sport este exemplar privind seriozitatea?), iar Romania ar putea deschide balul, ba as zice ca asa va fi in proportie de 100 %, cu Japonia, pe 20 septembrie, la Tokio.

Concret, in programul anuntat, primul meci al competitiei va fi intre reprezentanta tarii gazda, Japonia, si prima echipa europeana, alta decat Georgia, calificata, iar aceasta este, aproape sigur, Romania, intr-un meci contand pentru grupa A.

Dupa cum se stie, Georgia, favorita ultimilor ani a competitiei europene, este calificata direct, in urma comportarii excelente de la CM-2015, din Anglia (sferturi de finala), iar la jumatatea calificarilor continentale, Romania este pe primul loc in clasament, deci in “tintarul” programului din 2019, Europa 1.

Culmea este ca in ziua a doua a competitiei supreme de peste 2 ani, pe 21 septembrie 2019, vom avea o veritabila finala, campioana mondiala, Noua Zeelanda, urmand sa se confrunte cu Africa de Sud (grupa B). Cand vor fi completate locurile va voi prezenta programul complet, pana atunci fiind inca destule locuri libere, din cele 20 ale turneului final.