* Pe 22 noiembrie, la Ateneul Roman, Asociatia presei sportive din Romania sarbatoreste 90 de ani de la infiintare (foto), cea mai veche organizatie profesionala gazetareasca activa fara intreruperi si sincope, iata, aproape un secol.

Acum imi dau seama ca jumatate din aceste 9 decenii, adica 45 de ani si vreo 6 luni, am fost membru al APSR, ba imi aduc aminte ca am fost 3 mandate, dupa 1990, si in conducere.

La sarbatoare (a doua zi, la munca, e Adunarea generala), scrie si in invitatie, vor fi premiati gazetarii sportivi, dar si dintre cei care ne-au dat de munca la greu, Ion Tiriac, Gica Hagi, Simona Halep si cati vor mai fi fiind. Evenimentul este organizat impreuna cu COSR, cum era firesc, sa se adune cele doua parti ale fenomenului.

Ce-i bun, puternic, iata, nu piere…

* De la 2 milioane de euro acum vreo 2-3 zile, actionarul FC Dinamo Bucuresti, numitul Ionut Negoita, a dublat pretul, la 4 milioane de euro, iar dintr-o interventie televizata am aflat si de ce.

Enumerarea valorilor este redata exact in ordinea marelui patron de fotbal: terenul si baza de la Saftica, masinile, inclusiv masinile cu care merg jucatorii, si, “sa nu uitam”, ca asa a zis, fotbalistii, unii valorosi. Aferim, de-alde astia ne-au adus in halul in care suntem de a ajuns Gigi Becali sa joace poker singur, la 4 maini…

* Horia Tecau si Jean-Julien Rojer se cam pregatesc de vacanta, mai au un meci la Turneul campionilor si spun bye-bye Londrei, dupa infrangerea, a doua, de marti, in fata cuplului Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia), cu 7-6 (3), 7-6 (6), in Grupa Eltingh/Haarhuis.

Practic, nu ai absolut nimic de reprosat, si asta nu numai pentru ca au ajuns acolo, ci si pentru ca au fost eliminati pur si simplu la mustata, cu doua esecuri dupa tie-break-uri, adica in exercitiul acela in care se poate intampla orice.

Vacanta placuta, a fost, fara discutie, un an bun, cu un trofeu de Mare Slem, la US Open, si alte 3 turnee castigate.

* Unde dai si unde crapa: grupul media RCS, proprietarul cotidianului La Gazzetta dello Sport, cel mai vechi ziar de specialitate din lume, s-a prabusit in bursa, dupa eliminarea echipei de fotbal a Italiei din cursa spre Mondialul 2018, din Rusia, o actiune la Bursa din Milano pierzand intr-o jumatate de zi, marti, 8,83 la suta, acum valoreaza 1,115 euro.

Necalificarea a ingustat dramatic accesul la publicitate pentru La Gazzetta, care conteaza mult pe astfel de evenimente pentru a-si creste veniturile prin reclame. De pilda, la Euro-2016, numai din publicitate cotidianul a castigat in acea luna 2 milioane de euro.

* PROGRAMUL TV, miercuri, 15.11.2017:
02,30 NFL, Telekom 1 – Florida-Dallas
14,00 Tenis, Digi 2, Telekom 2 – Turneul campionilor de la Londra
16,00 Handbal M, TVR HD – CSM Bucuresti-Fagaras
18,00 Volei M, Digi 4 – Ploiesti-Steaua
19,00 Baschet M, Digi 3 – U Cluj-Napoca-Dinamo Tbilisi
19,00 Handbal F, Digi 2, Telekom 1 – CSM Bucuresti-U Cluj-Napoca
20,00 Tenis, Digi 2, Telekom 2 – Turneul campionilor de la Londra
21,30 Baschet F, Digi 3 – Franta-Romania (calificari CE)
21,45 Fotbal, Telekom 1 – Tranmere-Peersborough (Cupa Angliei)
22,00 Tenis, Digi 2, Telekom 2 – Turneul campionilor de la Londra