* Erau toate semnele ca asa se va intampla, dar cu un bemol: Rusia a fost suspendata de Comitetul international olimpic de la JO de iarna din februarie anul viitor, din Coreea de Sud, dar unii dintre sportivii sai au fost autorizati sa participe la competitie sub drapel olimpic si in anumite conditii! De asemenea, a cazut definitiv capul vicepremierului rus Vitali Mutko, responsabil cu sportul, care a fost exclus pe viata de la JO.

* Este, pe de o parte, o aliniere a politicii miscarii olimpice la modul ferm in care a actionat deja principalul sport olimpic, atletismul, care a scos Rusia de la intrecerile atletice ale JO de vara deja, iar pe de alta parte s-a mers totusi pe consecventa, de vreme ce ai retras vreo 20 de medalii ale delegatiei Rusiei de la Soci nu mai aveai cum sa dai inapoi acum.

* Pe de alta parte, cei 22 de rusi, marea majoritate medaliati, descalificati pentru dopaj dupa JO-2014, de la Soci, au anuntat ca au facut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, printre acestia aflandu-se si Aleksandr Zubkov (foto), dublu campion olimpic la bob, si la 2 si la 4 persoane.

Nu m-as fi oprit la el, pentru ca, asa cum ziceam, este vorba de 22 de suspendati, dar Zubkov, care s-a retras din activitatea competitionala, a devenit presedinte al Federatiei ruse de bob, intrecandu-se orice imaginatie in materie de tupeu!

* De ultima ora: s-a anuntat ca televiziunile din Rusia nu vor transmite Jocurile Olimpice de iarna din 2018, de la PyeongChang, nici postul oficial, nici cel “particular”, Maci TV, detinut de Gazprom.

* Una dintre echipele in care ne putem sperantele din fotbalul nostru, reprezentativa de juniori sub 17 ani, a aflat cu cine va juca in Turul de elita, faza a doua a competiei continentale, cu 8 grupe, din care se califica pentru turneul final castigatoarele, plus cele mai bune 7 formatii de pe locul secund, a 16-a selectionata fiind gazda, Anglia, unde se va disputa respectivul turneu final, in perioada 4-20 mai 2018.

Asadar, in turul de elita Romania este in grupa a 7-a, unde se va bate cu Israel, Ungaria si Slovenia, meciurile urmand sa aiba loc in Ungaria, in perioada 22-28 martie 2018.

* Ca traim, la nivel de fotbal, de pe o zi pe alta, nu cred ca mai are cineva vreo indoiala. Dar acum, lucrurile sunt cat se poate de oficiale, Adunarea Generala a Ligii profesioniste de fotbal, intrunita miercuri, hotarand ca gruparile din Liga I, pe care o organizeaza, au belele cu banii vor primi drepturile de televiziune dupa fiecare meci, si nu in doua transe.

Motivul este naucitor, de-a dreptul, si a fost exprimat de secretarul general Justin Stefan: exista risc de retragere din competitie pentru echipele care nu mai au cu ce se mai tine, iar acest lucru ar afecta celelalte participante la ditamai primul campionat al tarii! Acum va dati seama de ce m-am uitat intr-o dunga la ditiramba lui Gica Hagi, care cerea 18 echipe, “ca daca a ajuns Olanda sa aiba 18…”.

De fapt, cred ca Gica era impotriva sistemului cu play-off si play-out, dar acolo eu zic ca mai de bun simt ar fi sa se renunte la injumatatirea punctelor, pentru ca nu avem, iata, cheag nici pentru 14 echipe, le momim cu “prezentati-va si va luati banii pe loc”. Tristete maxima!

* PROGRAMUL TV, joi, 07.12.2017:
15:00 Handbal, CM • Telekom 1 Polonia – Ungaria
17:15 Handbal, Cupa Romaniei • Digi 2, Telekom 2 Minaur Baia Mare – Dinamo
19:00 Handbal, CM • Telekom 1 Romania – Angola
20:00 Fotbal, Europa League • Telekom 2 Rijeka – Milan
20:00 Fotbal, Europa League • Telekom 3 Austria Viena – AEK
20:00 Baschet M • Digi 4 Zalgiris Kaunas – Panathinaikos
21:30 Handbal, CM • Telekom 4 Spania – Franta
21:45 Baschet M • Digi 4 Olimpia Milan – BC Himki
22:05 Fotbal, Europa League • Telekom 1 FCSB – Lugano
22:05 Fotbal, Europa League • Telekom 2 Arsenal – Bate Borisov
22:05 Fotbal, Europa League • Telekom 3 Zoria – Athletic