Unul dintre cei mai mari invartiti ai revolutiei romane, Mircea Dinescu, mosier si revolutionar burdusit de contracte si avantaje (sa-i fie de bine, dar cam ajunge cu lectiile despre cum e cu viata), a avut o interventie nauca la TVR, vineri seara. Adica, iar se face ca lucreaza.

Iata ce “parere de expert in revolutia romana” a avortat fostul poet:

“Sportivii de la Dinamo au fost chemati de acasa, li s-au pus armele in maini si au fost suiti pe cladiri ca să traga! Li s-a spus clar: Ba, voi il aparati pe Ceausescu! Cine sa aiba curaj sa recunoasca acum? Sa zica oamenii ca ei au fost teroristii? Eu știu cine erau aia, mi-au spus si ei, dar le e frica sa recunoasca!”. Clasica magarie, nu-i torni, le torni o vidanja in cap tuturor. Ce infamie!

Daca nu s-ar fi imbuibat pana la naclairea creierului, ar mai fi avut un moment de luciditate, refuzand sa repete un zvon lansat de securistii interesati chiar in acele zile din decembrie 1989, tocmai pentru a abate atentia in toate directiile, inclusiv prin sacrificarea, iata, a gloriilor sportului romanesc.

Sa va spun, in cunostinta de cauza cumau stat lucrurile, de fapt. In primul rand, sportivii nu stau in club, ca acolo sunt vreo 10 camere, la etajul 2, pentru o mana de tineri de perspectiva, iar la sfarsitul anului nu prea e nimeni nici acolo, din simplul motiv ca nu au ce face, nici antrenamente, cu atat mai putin competitii.

Iar 80 la suta sunt din provincie, se duc acasa de sarbatori. De pilda din lotul de canotaj 99 la suta erau din Bucovina (doar o carmacita, fiara, de 1,50 m si 40 kg, era din Bucuresti…), ca sa nu mai vorbesc de cei de la caiac-canoe, toti din Delta. Ce sa faca in Bucuresti, sa scoata ambarcatiunile pe gheata?

Tin minte, ca unul care lucram in presa centrala, tot in sport, si atunci si stateam la 500 m de club, pe Barbu Vacarescu, ca am dat fuga la club, unde sosise chiar un telex din Cipru, unde se aflau fotbalistii, semnat de Vasile Ianul, pe atunci seful sectiei fotbal.

Parca vad hartia, era o copie roz, dintr-un sul din acelea cu indigou impregnat, pentru mai multe copii. Am si publicat textul, in facsimil, Vasile era jurist ca lumea, stia sa faca 5 fraze clare si ferme.

Ivan Patzaichin, saracul, era acasa, pe langa Snagov, a trebuit sa comunice chestia asta, ca il facusera diversionistii lunetist, Rambo, tragea din toate pozitiile! Cu arma, nu la pagae!

Va dati seama de logica bolnava a celor care au rostogolit prostia asta si pe care o reia, dupa 28 de ani, in pana de subiecte, Mircea Dinescu? Adica “mobilizezi” un campion mondial de gimnastica, de 1,65 m, sa traga de pe cladiri prin Bucuresti. Sau un atlet de varf, in care ai investit, pe talentul lui imens, o sumedenie de ani de pregatire, ca apoi sa-l chemi sa traga cu prastia, ca nu avea Securitatea destui orfani la Baneasa…

O prostie fara margini, unii erau angajati in militie, ca trebuiau sa ia o leafa, iar de sportiv nu exista, fara sa vada un pistol “Carpati” in viata lor, alergau pe pista sau dadeau cu mingea la cos.

S-a gasit Mircea Dinescu sa bata campii. A, si el locuia la Bitolia, in Dorobanti (rude mari, imparatesti), pe langa PECO parca, nu era departe de Calea Floreasca, daca era un revolutionar vigilent de ce nu a dat fuga, erau 5 minute de mers pana la club, sa vada el teroristele cu panglica, cercul si maciucile in mana, sa le imobilizeze!

Ca sa nu mai spun ca pistolarii atestati de la Dinamo o cam carasera, Dan Iuga in SUA, de vreo 5 ani, Marcel Rosca, si el vicecampion olimpic, pe la Hamburg, parca, era cantaret de opera. Mefisto, ce mai!

Vorba aia: diversiunea continua!