* Numarul 1 mondial, romanca Simona Halep, a castigat dominator World Tennis Thailand Championship, de la Hua Hin, impunandu-se clar, cu 6-2, 6-3, in fix o ora de joc, doua seturi a fix 30 minute, precizie maxima, in fata jucatoarei nr. 4 in lume, cehoaica Karolina Pliskova.

Ceea ce mi s-a parut cu adevarat important in aceasta finala este faptul ca Simona a confirmat, punct cu punct, ceea ce mi s-a parut ca a intervenit, in progres, in jocul ei, serviciul mai eficient, inca in cautare, vezi numarul de duble greseli, dar evident mai bun si mai bine plasat, inclinatia spre schimburi spectaculoase, pe care ea le conduce, le finalizeaza ea in covarsitoarea majoritate a cazurilor, dovada, am mai spus, de echilibru si siguranta pe un nivel superior.

Pentru ca, iata, mereu se poate un nivel superior, constientizarea si, mai ales, concretizarea, prin munca (dupa o luna de pauza, cu fel de fel de chindii si alte festivitati, constanteanca nu are un gram in plus…) a acestei greu de acceptat, ca nr. 1, realitati este cel mai important lucru.

Iar cu Karolina Pliskova, cea mai buna din circuit, de departe, jucatoare la serviciu (cu aproape 500 de asi in sezonul trecut, de 5 ori mai mult decat Simona, acum, in meci direct, egale), faptul ca poate cea mai buna lovitura a romancei a fost returul spune cam tot despre ceea ce inseamna acum pentru ea mentalul, pregatirea tactica a unui meci!

In fine, sa ne bucuram, ca la orice lucru frumos care ni se intampla, mai ales ca, orice s-ar spune, victoria, fie ea si intr-un demonstrativ, a fost obtinuta in fata unei foste nr. 1, nu demult, aceasta Neityri a circuitului WTA (nu vi se pare ca Pliskova seamana cu personajul din Avatar?).

Cat priveste aparenta ciudatenie a programarii finalei inaintea meciului pentru locul 3 (in care Johanna Konta a invins-o cu 6-3, 6-2 pe Jelena Ostapenko), mie mi se pare un gest de respect din partea organizatorilor, dand vedetelor posibilitatea, crestini fiind, sa se pregateasca in tihna pentru sarbatoarea de Ajun.

Asadar, Sarbatori fericite, Simona Halep, cu familia si prietenii, precum si cu congenerii (l-am zarit, de pilda, in tribuna pe fostul ministru al culturii Puiu Hasoti, constantean si… machedon), ne vedem dupa Revelion, la Shenzheng, un WTA International de 626.750 dolari, unde ar putea da si peste Ostapenko.

* PROGRAMUL TV, luni, 25.12.2017
19,10 Baschet, NBA, Telekom 1 – New York Knicks-Philadelphia 76ers
22,10 Baschet, NBA, Telekom 1 – Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers

FOTO: Se vede bucuria de a juca din aceasta postare pe contul Twitter al competitiei!