* Dupa succesul Simonei Halep la simplu, al 16-lea titlu din cariera, pe care m-am grabit sa vi-l impartasesc, intr-o postare anterioara (6-1, 2-6, 6-0 cu Katerina Siniakova, detinatoarea), iata ca romancele au luat tot caimacul la Shenzhen, finala de dublu incheindu-se cu rezultatul, dat pe site-ul oficial: Irina Begu/Simona Halep-Barbora Krejcikova/Katerina Sinakova (Cehia) 0-6, 6-3, 10-8.

Am precizat ca am luat rezultatul de pe site-ul oficial, intrucat diversele surse, inclusiv site-uri romanesti, au dat fel de fel de scoruri, cu un singur numitor comun, VICTORIA CUPLULUI ROMANESC, care este fara dubiu, cu 10-8 unanim in super-tiebreak. Hai sa ne bucuram si sa fim intelegatori fata de situatia de fapt (nu fata de organizatori): din cauza ploii s-a jucat pe teren acoperit (cred ca sub un balon, dupa cum arata), unde, mai mult ca sigur, nu erau tabele de scor, asa ca am mers pe mana site-ului WTA, pe care se inregistreaza ce apasa cu cuiul ala arbitrul de scaun.

Plini de elan, chinezii se reped sa organizeze sporturile cele mai vizibile (tenis, meciuri de fotbal de mare impact, vezi finala Cupei Italiei, care se disputa de ani buni la Beijing, ciclism), dar uita ca traditia, experienta nu pot fi inlocuite cu nimic, asa ca dau astfel de rateuri. Nu au rabdare, adica.

Bine ca au, totusi, bani, nu ca altii (veti vedea mai jos, in alta stire), asa ca perechea noastra (locul 38 la dublu Irina, 146 Simona, departe de locul 13 Siniakova, Krejcikova fiind 54) pleaca din imensul oras cu un cec de 26.031 dolari (dar si cu 280 puncte WTA). Poate va va surprinde, dar este explicabil: Simona Halep se afla la primul ei titlu WTA la dublu, Irina Begu, mai prezenta in aceasta proba, fiind la al 7-lea. Sa le fie de bine, semne bune anul are!

* Am trait sa o vad si pe asta: Directia de sport (ma rog, si tineret) a municipiului Bucuresti, cea mai mare din tara, este gata sa traga obloanele, din lipsa de combatanti, adica de personal. O recunoaste, intr-o forma cam lesinata, si MTS, care anunta ca “a efectuat toate procedurile legale pentru solutionarea lipsei de personal” in anul 2017.

Adica a scos, in 28 august locuri la concurs, unde, evident ca la un salariu de 1.200 de lei net nu s-a prezentat nimeni, directia respectiva functionand (vorba vine) cu 5 persoane angajate din 23 de posturi, adica director, 1 contabil, 1 consilier pentru sport, o secretara si 1 magazioner.

Evident, cei 5 nu fac nimic, nu pentru ca nu ar vrea, dar nu au bani din simplul motiv ca nu au pe nimeni departamentul juridic, la departamentul de achizitii si nici la departamentul economic.

Dar, chiar, din august pana acum cee s-a asteptat? Probabil sa se blocheze posturile de tot! De ce nu-i ia primaria, ca are bani gramada, basca fel de fel de cluburi cu importuri masive?

* Ca sa nu credeti ca la altii nu se petrec lucruri stranii, iata o demisie din Comitetul International Olimpic greu de explicat: olandezul Camiel Eurling, fost ministru al transporturilor, lucrarilor publice si navigatiei interioare, fost presedinte la KLM, 44 de ani, a decis sa se retraga “din cea mai frumoasa munca voluntara din lume” in fata acuzatiilor de violenta conjugala.

Membru al CIO inca din 2013, Eurling si-a prezentat scuze, dar a precizat ca asa-zisa “maltratare” a concubinei sale, Tessa Roling, incident datand din 2015, a fost de fapt “o busculada de ambele parti”.

“Deplang directia in care au luat-o lucrurile. Polemica in ce ma priveste deturneaza atentia de la munca pe care am adus-o, in acest moment, pentru sport si sportivi”. In ultimele zile, adeptii “corectitudinii politice” duse pana in panzele albe, i-au cerut vehement sa demisioneze! Ce sa mai zici? In alte parti nu se demisioneaza pentru lucruri mult mai grave…

* PROGRAMUL TV, duminica, 07.01.2018:
03:15 NFL • Telekom 1 Los Angeles Rams – Atlanta
07:00 Tenis, WTA/ATP • Digi 2, Eurosport 2 Turneul din Sydney
08:30 Tenis, WTA • Digi 3 Turneul din Brisbane
13:00 Fotbal, La Liga • Digi 1, Telekom 1 Leganes – Sociedad
14:00 Fotbal, Cupa Angliei • Telekom 2 Newport – Leeds
15:15 Fotbal, Cupa Frantei • Telekom 1 Marseille – Valenciennes
16:00 Fotbal, Cupa Angliei • Digi 2, Telekom 2 Shrewbury – West Ham
17:15 Fotbal, La Liga • Digi 1, Telekom 1 Barcelona – Levante
18:00 Fotbal, Cupa Angliei • Digi 2, Telekom 2 Nottingham Forest – Arsenal
18:00 Baschet M • Digi 4 BC SCM Timisoara – BCMU Pitesti
19:30 Fotbal, La Liga • Digi 1, Telekom 1 Villarreal – La Coruna
19:30 Fotbal, La Liga • Telekom 3 Bilbao – Alaves
20:05 NFL • Telekom 2 Jacksonville – Buffalo
21:45 Fotbal, La Liga • Digi 1, Telekom 1 Celta – Real Madrid
22:00 Fotbal, Cupa Frantei • Telekom 4 Rennes – PSG
22:30 Baschet, NBA • Telekom 3 Miami Heat – Utah Jazz
23:40 NFL • Telekom 1 New Orleans – Carolina