* Mutarea facuta la guvern, cu numirea lui Gica Popescu consilier coordonator, din partea primului ministru pentru Euro 2020 a scos vulpea din scorbura, Razvan Burleanu, cu pregatirea de artilerie gen tiriplici a unui alt  Razvan (Mitroi, pacat de acest nume), scotand margica cincinalului: “Vom fi nevoiti sa colaboram cu Gheorghe Popescu atat timp cat vom avea niste acte emise de Guvernul Romaniei”.

In suficienta lui naucitoare, alde Razvan Burleanu (in poza, alaturi de marea lui realizare, care ne-a costat cateva milioane de euro, cu rezultat  nu zero, ci minus…) vrea sa spuna, insist ca sa vedeti pana unde poate merge mintea lui putina, dar atata cata e chitita pe rele, ca numai daca Gica Popescu vine cu cereri la el, cu documente, hartii poate sa faca vreun lucru pentru Euro-2020.

Nu prea iti vine sa stai sa analizezi la virgula elucubratiile astea, mai ales ca poate le vine mintea la cap “oamenilor de fotbal” romani, si nu-l mai aleg, dar, iata, ca esti nevoit, de vreme ce nu exista nici o jumatate de virgula in ultimii 2 ani venita dinspre FRF despre Euro-2020!

Chiar, va amintiti ca FRF sa fi dat un semn ca se scarpina macar in cap ca si cum ar fi preocupati “Domne, ce facem noi cu Euro asta?”. Nada, nicevo, niente, rien, canci, asta din urma cuvant fiind mai aproape de intelegerea unora de pe acolo. Pai daca nu dai nici o urma de semn ca te ocupi de asa ceva cum sa nu pui pe cineva si priceput (dezvoltator imobiliar, intre altele), si cunoscut, si iubit.

Poti avea incredere intr-o federatie care face vraiste din singura competitie de prim rang pe care o organizeaza, “Cupa Romaniei”, fasolind-o in 2-3 luni? Care, in 4 ani nu a facut decat sa dea prime de calificare (obtinuta de altii) si diurne de ramai cu gura cascata, care, vorba unuia, nu a dat o bidinea de var la constructiile facute de altii, praduind tot pe te miri ce “centre de excelenta”, “Miuta pe ulita” si alte ghidusii?

In fine, cu regretul imens ca celalalt Razvan a semnat (sper din suflet ca doar atat a facut, nu a scris mizerii gen “poate Gica Popescu afla unde este Otopeni” si alte prostii cat casa) un text care s-a vrut reactie la numirea unui demnitar (glumite de malul Bahluiului), sa adaug ca de principiu alegerile la FRF vor fi pe 18 aprilie 2018 si ca sus-numitul burlan va candida, ba chiar va castiga cum isi face singur curaj. Pai sa castige si sa va fie de bine! Luati cu emetiral!

* Handbalistii nostri merg ata spre meciul decisiv din grupa a 3-a a preliminariile Campionatului mondial 2019, din Germania si Danemarca, obtinand a doua victorie consecutiva la Bolzano, de data aceasta cu Insulele Feroe, scor 28-20 (15-10).

Parca nu atat de convingator cum ne asteptam, desi feroezii, bine claditi, pot alcatui o echipa competitiva in acest sport, dar s-ar putea ca romanii sa se fi pastrat pentru meciul decisiv spre castigarea grupei, cu Ucraina, de sambata, de la ora 19,15.

Iar seara tarziu, fratii nostri de ginta latina, Italia, ne-a facut un bine, invingand, surprinzator, victorie cu adevarat istorica, Ucraina, cu 29-28, astfel ca sambata pe langa faptul ca avem si sansa meciului egal, vom intalni o formatie dezamagita.

De altfel, sunt convins ca italienii au fost purtati spre succes, obtinut cu un gol in ultimele secunde, dupa o revenire exceptionala, si de publicul majoritar romanesc de la Bolzano, dar deja cu simpatii penisulare, ca doar traiesc acolo!

* Asa-numita Cursa a celor 2 mari, Tirreno-Adriatico, ajunsa anul acesta la a 53-a editie, isi respecta blazonul deja lustruit in sezoanele precedente, intre 7 si 13 martie fiind programate si 2 etape contratimp, doua pentru sprinteri si o sosire in catarare, in varf, iar etapa a 5-a va fi dedicata lui Michele Scarponi, invingator in 2009, decedat anul trecut.

Concret, cursa va fi deschisa de un contratimp pe echipe, pe litoralul toscan, iar celalalt contracronometru, individual, va avea distanta obisnuita, la San Benedetto del Tronto – 10 km. Anul trecut, Tirreno-Adriatico a revenit unui catarator de clasa, columbianul Nairo Quintana.

* PROGRAMUL TV, duminica, 14.01.2018:
00:00 Baschet, NBA • Telekom 2 Charlotte – Oklahoma City
11:00 Schi Alpin • Eurosport Cupa Mondiala: Wengen
12:00 Schi Alpin • Eurosport 2 Cupa Mondiala: Bad Kleinkirchheim
13:00 Fotbal, La Liga • Digi 1, Telekom 1 Levante – Celta
15:00 Rugby • Digi 3 RC Toulon – Benetton Rugby
15:30 Fotbal, Premier League • Telekom 1 Bournemouth – Arsenal
16:00 Fotbal, Ligue 1 • Digi 2 Saint-Etienne – Toulouse
17:15 Fotbal, La Liga • Digi 1, Telekom 2 Alaves – Sevilla
17:15 Rugby • Digi 3 Racing 92 – Munster Rugby
18:00 Fotbal, Ligue 1 • Digi 2 Lyon – Angers
18:00 Fotbal, Premier League • Telekom 1 Liverpool – Manchester City
19:30 Fotbal, La Liga • Digi 3, Telekom 3 Espanyol – Athletic Bilbao
20:00 Handbal F • Digi 2, Telekom 4 Măgura Cisnadie – HCM Rm Valcea
20:00 Baschet M • Digi 4 BCMU Pitesti – CS Phoenix Galati
21:45 Fotbal, La Liga • Digi 1, Telekom 1 Sociedad – Barcelona
22:00 Fotbal, Ligue 1 • Digi 2 Nantes – PSG
22:30 Baschet, NBA • Telekom 2 New York – New Orleans