* Tirul romanesc revine in prim-planul competitiilor de varf, duminica, in Ungaria, la Gyor, echipa feminina de pusca 10 m, cu aer comprimat (Laura Ilie-Coman, Roxana Tudose si Eliza Molnar), cucerind dupa o lupta a nervilor, titlul european si medalia de aur.

Este un succes pe care, eu unul, il asteptam de peste 2 ani, de cand dinamovista Laura Ilie, acum maritata Coman, castiga aurul la Universiada, incluzand-o, apoi, in galeria de sperante pe acest blog, abia aparut pe imensa piata a netului sportiv .

Este destul de greu sa povestesti un concurs de tir, practic ceva care nu se vede. Dar imaginati-va ce a fost in mintea, inima si bratele acestor fete cand la sfarsitul celor 60 de focuri din calificari si dupa sferturi “scorul” a fost 621,9-621,8 puncte pentru ele, la o zecime, adica microni, practic, aflandu-se Danemarca, medaliata cu argint.

S-au tras apoi semifinale, in care fetele noastre au castigat cu 17-16, dupa care, in “meciul” direct pentru aur sa se dezlantuie, daca imi este permis sa spun asta, impunandu-se cu 22-18!

Medalia de bronz a fost obtinuta de Ucraina, urmata la randul ei de Elvetia, iar citarea clasamentului primelor 8 va poate da o idee de faptul ca Romania s-a impus in fata celor mai puternice tari din tirul european, de fapt mondial: 5. Polonia, 6. Rusia, 7. Germania, 8. Slovenia.

* Cred ca aceasta constanta in rezultate, chiar daca la JO de la Rio am avut un rateu de parcurs, se datoreaza si faptului ca Federatia romana de tir sportiv este condusa de profesionisti, oameni de sport, cum sunt presedintele-campion olimpic Sorin Babii si Sorin Matei, secretar general.

In liniste, departe de discutii inutile, cu greutati mari, fiind vorba de un sport scump si extrem de dificil, tirul creste performeri mereu, fiind una dintre primele 5 discipline din istoria olimpismului romanesc. Felicitari!

* Vulpoiul spaniol Alejandro Valverde si-a adjudecat a 113-a victorie din cariera, castigand a 4-a editie a Turului Abu Dhabi, cu un succes in ultima etapa, cea denumita regina, adica avand si Muntele Verde, Jebel Hafeet, pe traseu. De fapt, acolo si-a forjat Valverde trofeul, carandu-se cu 4 km inainte de sosire, pentru a-i lua fostului lider, australianul Rohan Denis, 1’42”.

In clasamentul final, Alejandro Valverde (Movistar) a fost urmat de olandezul Wilco Kelderman (Sunweb), la 17 secunde si de columbianul Miguel Angel Lopez, la 29 secunde.

* PROGRAMUL TV, luni, 26.02.2018:
12,00 Tenis, Digi 2 – Turneul ATP de la Dubai
17,30 Fotbal, Digi 1, Telekom 1, Look – Chiajna-Voluntari
18,00 Handbal M, Digi 3 – Turda-Dobrogea Sud
19,00 Baschet M, Digi 2 – Romania-Italia (calificari CM)
19,00 Tenis, Digi 4 – Turneul ATP Dubai
19,45 Volei F, Digi 3 – Dinamo-Bacau
20,00 Handbal F, Digi 1 – Gyor-CSM Bucuresti
21,45 Fotbal, Digi 2 – Cagliari-Napoli
22,00 Fotbal, Eurosport – Crystal Palace-Tottenham
22,00 Fotbal, Digi 3 – Levante-Betis
23,00 Fotbal, TVR HD – Sporting-Moreirenses