* Irina Begu a luat-o spre continentul american, unde incepe sezonul de primavara, din centrul acestuia, mai precis din Mexic, trecand in optimi in turneul de 226.750 dolari de la Acapulco, dupa ce a invins-o, din postura de favorita 5, pe Christina McHale, in 3 seturi: 3-6, 6-2, 6-4, dupa munca grea, de 2 h15′.

Adevarul este ca americancele sunt intotdeauna in crestere si deci adversare tari la inceput de sezon, pentru ca se apropie turneele de acasa, primul fiind, ca importanta, dar si ca timp, cel de la Indian Wells, un WTA Premier Mandatory, unde Simona Halep va fi prezenta din postura de nr. 1 mondial.

* Federatie ramasa, practic, fara prea multe ocazii de a se remarca, Federatia internationala de tenis o tine din prostie in prostie, de la cele benigne (vezi gainaria cu Ilie Nastase de la Fed Cup) la unele mari de tot, cum este ultima: crearea unui nou format al Cupei Davis, cea mai veche competitie a acestui sport, creat in 1900, pe care ITF-ul actual o transforma intr-o fuseraie.

Mai precis, se preconizeaza ca noua competitie sa se desfasoare, la nivel de Grupa Mondiala, in 7 zile din noiembrie, cu participarea celor 16 nationale aflate in Grupa Mondiala, plus 2 selectionate calificate. Se va juca in grupe, iar expunerea de motive te lasa cu gura cascata: “Viziunea noastra este de a crea un mare final de sezon, care va fi un festival al tenisului si al divertismentului.

Bazaconia a fost produsa de David Haggerty, preºedintele ITF, iar prima reactie a venit din partea capitanului nejucator al echipei Frantei, marele fost tenisman Yannick Noah, care, insa, este un veritabil purtator de cuvant al tuturor marilor jucatori: ”Este sfarsitul Cupei Davis. Ce tristeþe! Au vandut sufletul unei competitii istorice. Imi pare rau, domnule Davis”.

In postarea sa pe Twitter, Noah, care a fost finalist ca jucator in 1982, castigand “Salatiera de argint” in calitate de capitan in 1991, 1996 si 2017, se refera la omul de afaceri american care a donat trofeul, dar si, atunci cand se refera la vanzare, la faptul ca forma fara fond numita Federatia internationala de tenis a incheiat un parteneriat cu un grup de investitii, Kosmos, care a dat 3 miliarde de dolari pentru drepturile asupra noii ghidusii pe 25 de ani. Amin!

* Pana la urma, anuntul asteptat cu sufletul la gura de la sprinterul jamaican Usain Bolt, care spunea ca va juca fotbal si ne va spune cu cine, s-a dovedit o glumita. Toata lumea se gandea ca se va inrola intr-o echipa profesionista (a dat probe cu Borussia Dortmund, este fan Manchester United), dar pana la urma de fapt este vorba de un meci de binefacere, in favoarea Unicef, pe care il va sustine MU pe stadionul Old Traford.

Pacat ca un personaj atat de iubit ca Usain Bolt se tine de gesturi de marketing atat de ieftine, nu cred ca mai are nevoie de asemenea ghidusii pentru a ramane in constiinta publica, a iubitorilor de sport. Ma rog, el stie ce nevoi materiale are…

* PROGRAMUL TV, miercuri, 28.02.2018:

02:00 Tenis, ATP • Digi 3, Telekom 2 Turneul din Acapulco

03:30 NHL • Telekom 1 Winnipeng – Nashville

11:45 Snooker • Eurosport 2 Openul Tarii Galilor: Cardiff

12:00 Tenis, ATP • Digi 2, Telekom 2 Turneul din Dubai

17:00 Handbal F • Digi 2, Telekom 2 Dunarea Brăila – CSM Roman

18:30 Fotbal, Cupa Romaniei • Digi 1, Telekom 1 Hermannstadt – FCSB

18:30 Fotbal, Cupa Italiei • Digi 2 Juventus – Atalanta

20:30 Fotbal, La Liga • Digi 2 Getafe – Deportivo

20:30 Fotbal, La Liga • Digi 4, Telekom 2 Bilbao – Valencia

21:45 Fotbal, Cupa Italiei • Digi 1 Lazio – AC Milan

21:45 Fotbal, Cupa Angliei • Digi 3, Telekom 3 Tottenham – Rochdale

22:05 Fotbal, Cupa Frantei • Telekom 2 PSG – Marseille

22:30 Fotbal, La Liga • Digi 2, Telekom 4 Atletico – Leganes

22:30 Fotbal, La Liga • Digi 4 Eibar – Villarreal